Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2017,
21.22

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lena Gabršček odbojka sede

Sobota, 11. 11. 2017, 21.22

6 let, 5 mesecev

Evropsko prvenstvo v odbojki sede

Rusi odnesli dve zlati odličji, Slovenke pete v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
reprezentanca odojke sede

Na evropskem prvenstvu v odbojki sede v Poreču so Rusi osvojili zlato tako v ženski kot v moški konkurenci. V obeh finalnih dvobojih so bili boljši od ukrajinskih tekmecev in na obeh finalnih tekmah je bil izid 3:0.

V petkovih polfinalih sta pri ženskah Ukrajinke, zlate s prejšnjega EP 2015 v Podčetrtku, gladko premagale Finsko s 3:0, Rusija pa je odpravila Nizozemsko - ta je v četrtfinalu premagala Slovenijo - prav tako s 3:0.

Enak izid je bil tudi danes v finalu, Rusinje so se gladko že po treh nizih (11, 14, 10) veselile naslova prvakinj. V boju za bron pa je Nizozemska premagala Finsko prav tako s 3:0.

V moški konkurenci, kjer Slovenija ni imela svoje ekipe, so se v petek v polfinalu merili odbojkarji Bosne in Hercegovine in Rusije ter Hrvaške in Ukrajine. V finale so se uvrstili Rusi po zmagi s 3:2 ter Ukrajinci po uspehu proti Hrvaški s 3:1. V današnjih odločilnih tekmah pa so Rusi slavili podobno gladko kot njihove rojakinje (18, 14, 17), v tekmi za bron pa je v lokalnem dvoboju Bosna in Hercegovina ugnala Hrvaško s 3:0.

Slovenke brez bojev za kolajne

Slovenska ženska reprezentanca odbojke sede je s 3:0 porazila Madžarsko in zasedla končno 5. mesto. Za naslov prvakinj se bosta udarili Rusija in Ukrajina, za bron pa Nizozemska in Finska.

Naša izbrana vrsta se je izkazala na zadnji tekmi prvenstva in zasluženo odpravila Madžarke, ki so največ odpora nudile v 2. nizu, ki pa ga je Slovenija dobila s 25:23. "Še enkrat smo pokazali, da smo boljši od Madžark. Rutinirano smo zmagali, na tej tekmi pa sem dal priložnost vsem igralkam," je dejal selektor Simon Božič.

"S prvenstva se poslavljamo s 5. mestom, kar je manj, kot sem osebno pričakoval. Se je pa pokazalo, da imamo ekipo za prihodnost. Tudi današnja igra je bila na nivoju. Še vedno pa mi je žal za uvodni poraz proti Finski, kjer smo edino slabo odigrali na tem prvenstvu," je z oceno sklenil nastop Slovenije selektor Božič, ki mu je pri delu pomagal pomočnik Branko Mihorko. Zdravnik reprezentance pa je bil Dejan Fabčič.

Prihod Saše Kotnik Hren

V dresu Slovenije je prvo tekmo odigrala Saša Kotnik Hren, ki je prišla na pomoč v zaključnih bojih. V naši vrsti so upali, da bodo na Kotnik Hrenovo računali tudi v boju za odličje. Današnji dan je obeležil tudi rojstni dan reprezentantke Tije Vrhovnik, ki je dopolnila 18 let.

Poreč, EP 2017, tekma za 5. mesto:

Petek, 10. november:
Slovenija : Madžarska 3:0 (25:10, 25:23, 25:17)
Ferjan 2, Jakin 6, Ocepek 7, Pirih 21, Gošnak 5, Hren 1, Gabršček 16, Zbil 5 za Slovenijo
Ne spreglejte