Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
16.00

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Hannah Rankin boks Ema Kozin

Torek, 31. 10. 2023, 16.00

5 mesecev, 4 tedne

18. novembra proti Hannah Rankin

Ema Kozin: Prvi udarec je ne bo podrl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Ema Kozin | Ema Kozin | Foto Simon Kavčič

Ema Kozin

Foto: Simon Kavčič

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin se bo 18. novembra v Manchestru s Hannah Rankin pomerila za naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po verziji WBC. Priprave so v sklepni fazi, Kozinova poudarja, da jo čaka izjemno čvrsta tekmica.  Prepričana sem, da bo tudi pripravljena in da me ne podcenjuje."

Ema Kozin
Sportal Vsakih nekaj dni si ogleda dvoboj tekmice. "Nobena je ni premagala zlahka."

"Res je izjemno čvrsta in prvi udarec je ne bo podrl. Ima tudi izjemne izkušnje. Če pogledaš njeno razmerje zmag in porazov (12:6), se to morda na prvi pogled na zdi tako, a vedeti je treba, da je izgubljala le boj z najboljšimi, s Savannah Marshal, Clarisso Shields, Terry Harper ... Vse to so zelo težke borbe. Prepričana sem, da bo tudi pripravljena in da me ne podcenjuje," o 33-letni tekmici razlaga Ema Kozin. Nikakor pa nasprotnica ni nepremagljiva. "Ima veliko različnih nastopov. Od takih ki jih je suvereno dobila, po poraz s tehničnim KO proti Savannah Marshall, 10 rund s Clarisso Shields ... Podatki o njej so res dostopni, lahko se vidi, kako se v različnih pogojih odziva. Seveda je tudi ranljiva, vem, kje imam prednosti in pri katerih stvareh moram paziti."

Claressa Shields vs Ema Kozin | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zelo pomemben bo dober začetek. "Takrat se bo lomilo. Obe bova želeli biti dominanti, obe raje boksava napadalno kot obrambno. To bo trajalo, dokler ena ne bo popustila. Zase lahko rečem, da sem kondicijsko dobro pripravljena in vem, da bom teh 10 rund zdržala in oddelala kot znam." Pri Slovenki je kar nekaj razlogov za dodatno samozavest. "Delali smo na eksplozivnosti. Tudi na moči in na hitrosti, ampak ta eksplozivnost je nujna, če tekmeca želiš zadeti. Sama moč je premalo. Sparingi pa zdaj kažejo, da sem tukaj zelo napredovala in s tem sem zelo zadovoljna."

Tudi z omenjenim napredkom za Kozinovo pride v poštev le zmaga. "Seveda se v primeru poraza ne bo podrl svet. Ampak jaz grem tja po zmago in na to sem osredotočena prav na vsakem treningu. Ta zmaga prinaša nove borbe in odpira vrata v svetu boksa. Po tekmi moram vedeti, da sem za to priložnost dala vse od sebe, sicer si bom to očitala. Zato o drugem kot o zmagi ne razmišljam," še pravi slovenska tekmovalka, ki meni, da bi ji uspeh bržkone prinesel tudi kakšnega novega nujno potrebnega sponzorja. Vse do borbe jo zdaj čakajo sparingi, na katerih v večini moški nasprotniki skušajo posnemati boks tekmice. 

Ema Kozin je bila nazadnje v ringu 24. junija letos, ko je v nemškem Altdorfu ubranila naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po verziji WBF. Madžarko Timeo Belik je po desetih rundah po dve minuti premagala s soglasno sodniško odločitvijo za še 22. zmago v poklicni karieri.
Ema Kozin
Sportal Matematičarka z najtršimi pestmi: Septembra grem po tisto, kar je moje
Ne spreglejte