SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dve slovenski zmagi, Odrova spet z osebnimi rekordi

2

termometer

 | Foto:
Zadnji dan velike nagrade Srbije v Zrenjaninu sta Sloveniji zmagi priplavali Radovljičanka Tjaša Pintar na 200 m prosto in Ravenčanka Diana Naglič na 100 m delfin.

Vnovič je navduševala tudi Fužinarjeva Tjaša Oder, ki je še tretji dan zaporedoma dosegala osebne rekorde. Povsem slovenski je bil končni razplet na 200 m prosto, kjer je Pintarjeva z 1:59,97 edina premagala mejo dveh minut. Dobro formo je potrdila tudi dolgoprogašica Odrova, ki je z 2:00,53 osebni rekord popravila za sekundo in pol, osebni rekord je z 2:00,76 dosegla tudi Gaja Natlačen, še ena plavalka z Raven na Koroškem. Pintarjeva je bila še druga na 50 m prosto.

Odrova je izid na 200 m prosto zmogla potem, ko je tik pred tem s 4:41,78 za 2,5 sekunde izboljšala že osebni rekord v eni najtežjih plavalnih disciplin na 400 m mešano, kjer je bila druga. Tretje mesto je osvojila novopečena reprezentantka, 20-letna Špela Bohinc iz kranjskega Triglava.

Lahko sem še hitrejša

"Seveda sem zadovoljna z dosežki tukaj, a na decembrskem evropskem prvenstvu sem lahko še precej hitrejša. Na hitrosti še nisem veliko delala in tukaj lahko še kar nekaj pridobim. Že v Zrenjaninu je bil dosegljiv tudi osebni rekord na 800 m prosto, kar bo spet moja glavna disciplina, pa sem se kar nekako ustrašila plavati in bila zato na drugih 400 metrih hitrejša kot na prvi polovici. A neposredno smo se vrnili s priprav v Španiji, nato sem takoj potovala v Srbijo in nisem točno vedela, kako se bo ta pot poznala na tekmi," je povedala 21-letna Odrova, ki je zaradi priprav na olimpijske igre v Rio de Janeiru prekinila študij v ZDA in opravlja le izpite na daljavo, sicer pa se bo v tej sezoni posvetila le plavanju.

Dvakrat se je na stopničke uvrstil še Radovljičan Žan Pogačar, ki je bil drugi na 200 m prosto in tretji na 100 m hrbtno, tretji je bil na 200 m prsno še Ravenčan Matija Može.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin