Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2013,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Damir Dugonjić Anja Klinar

Torek, 25. 6. 2013, 17.49

8 let

Dugonjić: Želel sem poslušati slovensko himno in povaditi pred SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalci so zadnji dan plavalnih tekmovanj dvakrat stopili na oder za zmagovalce. Damir Dugonjić je na 50 prsno osvojil zlato, Anja Klinar je bila na 200 delfin srebrna. Vračajo se s sedmimi odličji.

V finalnih bojih smo tokrat imeli sedem orožij, ki so slovensko bero kolajn povečali za dve odličji. Že po prvi disciplini je bilo jasno, da bo v dvorani olimpijskega bazena Yeni Olimpik Yuzme Havuzu spet odmevala Prešernova Zdravljica. Pregovor, da gre v tretje rado, je namreč potrdil Damir Dugonjić. Korošec je po petem mestu na 100 prsno in 11. na 200 prsno prišel do prve sredozemske kolajne. V svoji paradni disciplini 50 prsno je nastopil neobrit in kljub slabšemu štartu s časom 27,63 opravil z vso konkurenco. Matjaž Markič je v isti disciplini zasedel osmo mesto (28,45). ''Cilj je bila zmaga. Sploh se nisem hotel obremenjevati z drugimi stopničkami, hotel sem le zmagati in poslušati slovensko himno, tako da sem lahko ob teh zvokih že malo povadil pred svetovnim prvenstvom (smeh, op. a.). Čas je bil kar dober, že celo leto plavam podobno, držim konstantno formo in sem hiter, kljub temu da nisem obrit in da sem utrujen. To me veseli, saj že komaj čakam, da se spočijem in pobrijem, da bom videl, koliko hitreje lahko še plavam. Čas je bil tri desetinke počasnejši od mojega osebnega rekorda, nekaj sem jih zagotovo izgubil na skoku, saj me je malo zmedel, ker je hitro stisnil 'na svoja mesta', a se je vse dobro končalo,'' se je zlata razveselil Ravenčan.

Finale si je zjutraj zagotovil tudi Robert Žbogar, ki je nastopil na 200 delfin. Merilnik časa se je zaustavil pri 2:00,07, kar je zadostovalo za peto mesto, a ne tudi za normo. Zmago je Srbiji priboril Velimir Stjepanović (1:56,19).

Junakinja Klinarjeva se vrača s petimi kolajnami

Plavalna junakinja zadnjih dni Anja Klinar je po zlatu na 400 in 200 mešano, srebru na 400 prosto in bronu v štafeti 4X200 prosto še enkrat stopila na oder za zmagovalke. V svoji paradni disciplini 200 delfin je s časom 2:10,76 zasedla drugo mesto, neulovljiva je bila Italijanka Stefania Pirozzi, ki je v cilj priplavala s časom 2:09,83. ''Srebrna kolajna, še ena kolajna več v moji zbirki, zelo sem zadovoljna. Tudi rezultat je eden boljših letos, morda ne ravno povsem najboljši, a treba je vedeti, da sem imela zelo naporno tekmovanje, saj sem vsak dan odplavala kakšno disciplino. Štafeta se nam je na žalost malce ponesrečila, ampak v petih disciplinah sem osvojila kolajno, tako da sem res vesela'' je nasmejana Klinarjeva razmišljala po koncu zadnjega skoka v bazen, v katerem je v šestih nastopih petkrat priplavala med prve tri.

V vodo in lov na normo za svetovno prvenstvo, ki se bo v Barceloni začelo v drugi polovici julija, se je podala tudi Tjaša Vozel, ki je na 50 prsno končala na sedmem mestu. S časom 32,61 je bila za slabe tri desetinke prepočasna, da bi uresničila želje po katalonski prestolnici (norma je bila 32,32). Zlata kolajna je odromala v roke Italijanke Michaele Guzzetti (31,51).

Slovenska odprava se je predstavila še v moški in ženski štafeti 4X100 mešano. Dekleta so nastopila v postavi Lucija Kous, Tjaša Vozel, Anja Klinar in Mojca Sagmeister ter pristala na šestem mestu. Robert Žbogar, Damir Dugonjić, Žiga Cerkovnik in Anže Tavčar so prav tako vknjižili šesto mesto – prevlado pa sta spet pokazali italijanski zasedbi.

Plavalci se bodo v četrtek v domovino vrnili bogatejši in težji za sedem kolajn.

Ne spreglejte