Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
28. 9. 2017,
16.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Natisni članek

Anja Osterman Špela Ponomarenko Janić

Četrtek, 28. 9. 2017, 16.35

6 let, 6 mesecev

Delala je v lokalu, da si je kupila letalsko vozovnico za priprave

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Anja Osterman | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Anja Osterman je slovenska kajakašica na mirnih vodah, ki ima izredno veliko voljo do športa in uspehov. Primorka je delala tudi v lokalu, da si je lahko plačala letalsko vozovnico in odšla na priprave v Avstralijo.

Anjo Osterman smo lahko bolje spoznali letos, ko je skupaj s Špelo Ponomarenko dosegala vrhunske rezultate. Slovenski kajakašici sta na evropskem prvenstvu zasedli 2. mesto, na svetovnem prvenstvu pa sta bili tretji. V kajaku na mirnih vodah sta postali prava mala senzacija, saj ju je tudi konkurenca gledala z velikimi očmi. Anja je imela zdaj mesec dni odmora. Kot nam je zaupala, je čoln že dan po tekmi pospravila v vrečo. A počitka je konec, saj se bodo oktobra začeli pripravljati na novo sezono.

Anja Osterman je za svoje uspehe hvaležna tudi Stjepanu Janiću in Špeli Ponomarenko Janić. | Foto: Nina Jelenc Anja Osterman je za svoje uspehe hvaležna tudi Stjepanu Janiću in Špeli Ponomarenko Janić. Foto: Nina Jelenc Da si je kupila letalsko vozovnico, je delala v lokalu

Pri Anji ima dan premalo ur. Pravzaprav je primorska kajakašica lahko marsikomu vzor, saj se je že nekaj dni po svetovnem prvenstvu (to je bilo konec avgusta, op. p.) vrnila v lokal. Tam dela med drugim tudi zato, da privarčuje kakšen evro.

"Še posebej na začetku leta sem morala nekaj zaslužiti, da sem šla lahko v Avstralijo na priprave. Tudi moj šef je bil tako radodaren, da mi je dal kar lep znesek za nakup letalske vozovnice. Da, delam zase, ampak moram povedati, da je v lokalu tudi super družba. Rada sem v družbi ljudi in kuham kavice. Trenutno to zame ni obveza, ampak v tem tudi uživam," nam je razkrila Anja, ki med drugim študira arheologijo in antropologijo.

"Pravzaprav je bilo tako, da sta se morala Stjepan in Špela bolj prilagajati meni." | Foto: Nina Jelenc "Pravzaprav je bilo tako, da sta se morala Stjepan in Špela bolj prilagajati meni." Foto: Nina Jelenc

Zaradi službe in študijskih obveznosti so se morali prilagajati njej

Anja je pred začetkom letošnje sezone začela sodelovati z drugim trenerjem. Odločila se je za Stjepana Janića, ki je bil že pred tem trener Špele Ponomarenko Janić. Kot kaže, je bila to prava odločitev. "Pravzaprav je bilo tako, da sta se morala Stjepan in Špela bolj prilagajati meni, saj smo vse treninge opravili tako, da sem se lahko prilagodila uram na fakulteti in službi. Treningi so bili načrtovani pred šolskimi obveznostmi in po službi. Zahvaljujem se jima, saj se nam je ta sezona obrestovala."

Kaj bodo prinesle šele prihodnje sezone? | Foto: Nina Jelenc Kaj bodo prinesle šele prihodnje sezone? Foto: Nina Jelenc Takšnih rezultatov ni pričakovala

Anja je vedela, da bo letošnja sezona boljša kot prejšnje, a si niti upala niti pomisliti, da se bosta s Špelo na največjih tekmovanjih uvrščali med najboljše. "Vsekakor nisem vedela, da bo toliko boljša, saj nisem pričakovala medalj že na začetku sezone. Občutek je bil neverjeten. Če pomislim na prihodnje sezone oziroma olimpijski cikel, sploh ne vem, kaj naj pričakujem. Rezultati so vse boljši in boljši," je še povedala Ostermanova, ki meni, da je prostora za napredek še veliko.

Ne spreglejte