Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
23.00

Osveženo pred

5 dni, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Petek, 14. 6. 2024, 23.00

5 dni, 14 ur

Namizni tenis, Star Contender

Jorgić v Tivoliju jezen izpadel že v drugem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Darko Jorgić | Darko Jorgić | Foto Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Darko Jorgić

Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Darko Jorgić je izpadel v drugem krogu namiznoteniškega turnirja WTT Star Contender v Tivoliju. Od njega je bil s 3:2 v nizih boljših Kazahstanec Kiril Gerasimenko. Nato je Jorgić izpadel še v dvojicah skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem. Z 2:3 sta izgubila dvoboj s švedsko navezo Anton Källberg/Kristian Karlsson.

Darko Jorgić je poraz doživel zelo čustveno, saj je bil po porazu pred domačimi gledalci vidno jezen. "Po tako izgubljenem obračunu ne moreš biti vesel. Športnik se sooča z zmagami in porazi. V petem nizu bi se bi lahko dvoboj končal tudi drugače, a treba je dvigniti glavo in se pripraviti za Pariz," je po koncu dvoboja dejal Jorgić.

V posameznih nizih sta se tekmeca sicer pogosto izmenjavala v vodstvu, a je v dramatičnem petem nizu Jorgiću sreča obrnila hrbet. "Pri izidu 10:9 in 11:10 sta se zgodila dva pardona v korist nasprotnika. V kolikor bi se razpletlo drugače, bi se dvoboj končal z mojo zmago. Toda tega ne bom nikoli izvedel. V letošnji sezoni me sreča res ne spremlja, a upam, da se bodo stvari morda drugače obrnile v Parizu," je dejal Jorgić, ki je odločilni niz izgubil z izidom 17:19.

Jorgić je v petek zvečer končal nastope na letošnjem WTT Star Contenderju v Tivoliju, na katerem tako ni več slovenskih predstavnikov. Izpadel je še v dvojicah. Slovensko-hrvaška naveza je slabo začela uvodna niza. Šveda sta dominirala predvsem v drugem, ki sta ga dobila z 11:1. Toda nato sta se Jorgić in Pucar zbrala ter dobila tretji in četrti niz. V odločilnem petem nizu sta bila znova bolj zbrana Šveda, ki sta ga po tesni končnici dobila z 12:10. 

"Za nama je prišla utrujenost po posamičnih obračunih. Potrebovala sva nekaj časa, da sva se vrnila v pravi ritem. Mislim, da sva spet odigrala vrhunsko partijo, a na koncu sreča ni bila na najini strani. Za naju je bil ta dvoboj tudi dobra priložnost za uigravanje pred evropskim prvenstvom, ki bo oktobra letos potekalo v Linzu," je po koncu dvoboja dejal Jorgić.

Iz tekmovanja sta popoldne med ženskimi dvojicami izpadli tudi Ana Tofant in Sara Tokić. Od njiju je bila s 3:1 v nizih boljša južnokorejska dvojica Cheonhui Joo/Jihee Jeon.

Jorgić se zdaj odpravlja na dopust. "Mislim, da je bila sezona zelo naporna. Moram se odpočiti, saj sem sodeloval na preveč turnirjih, pred katerimi nisem imel pravega treninga. Po premoru sledijo priprave na Pariz, ki bodo potekale v Vrsarju, kjer upam, da bom s treningi nadoknadil tisto, kar sem v dosedanjem poteku sezone izgubil."
Darko Jorgić
Sportal Prvi dan domačega turnirja dve slovenski zmagi
Ne spreglejte