Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
10.06

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

legionarji Alen Šket Miha Plot Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Pajenk Tine Urnaut Matevž Kamnik Dejan Vinčić Davor Čebron Anja Zdovc Sonja Borovinšek Sara Hutinski Tina Lipicer Samec Jani Kovačič Danijel Koncilja Nejc Pušnik Rok Satler

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 10.06

3 leta

Čebulj poglobil krizo Macerate, Pajenk pokalni podprvak, Lipicerjeva MVP

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkar Klemen Čebulj, član Ravenne, se je konec tedna veselil izjemne zmage. S 3:2 v nizih so s soigralci v predajo orožja prisilili zvezdniško Macerato, ki je v več kot očitni krizi.

Po presenetljivem porazu v polfinalu italijanskega pokala proti Perugii je Macerata doživela nov udarec. Zvezdniki, kot so Ivan Zajcev, Bartosz Kurek, Marko Podraščanin, in drugi so kar naenkrat pozabili igrati odbojko. In če so pred sezono hoteli osvojiti vse, kar se osvojiti da, jim zdaj ostane le še boj za državni naslov. Macerata je bila na prvem mestu serie A1 vse do nedelje, po novem porazu pa je zdaj na prvo mesto skočila Piacenza. Klemen Čebulj je pri odmevni zmagi prispeval 15 točk, od tega je štiri točke dosegel z neubranljivim začetnim udarcem.

Ravenna je pred zadnjim krogom, ki bo odigran v nedeljo, še vedno v igri za četrtfinale. Če bi v gosteh premagali Latino in bi Verona Mitje Gasparinija doma izgubila proti Trentinu, bi zaigrali med osmimi najboljšimi. To bi bil izjemen uspeh mlade Ravenne, a tudi Verona na čelu z slovenskim bombarderjem ima svoje načrte.

Na Poljskem je bil pretekli teden rezerviran za pokalno tekmovanje. Alen Pajenk je z njegovo ekipo prišel vse do finala, tam pa je, žal, moral priznati premoč boljšemu in bolj razpoloženemu nasprotniku. ZAKSA je na krilih izjemnega podajalca Pawela Zagumnyja, MVP turnirja, in sprejemalca Dicka Kooyja s 3:1 premagala Jastrzebski in se veselila četrte pokalne lovorike.

Kaj pa drugi? Legionarji v Turčiji se niso naigrali in na štirih tekmah zabeležili le eno samo zmago. V Avstriji se je začel polfinale. ''Slovenska'' Posojilnica je na prvi tekmi zlahka premagala Waldviertel Davorja Čebrona. V Belgiji sta dva poraza vknjižila Dragan Radović in Aljoša Urnaut, v prvi ženski italijanski ligi pa se je tretje zaporedne zmage s njeno ekipo Pomi Casalmaggiore veselila Tina Lipicer Samec. Po zmagi na Forlijem je bila izbrana tudi za najkoristnejšo igralko obračuna.

Ne spreglejte