Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2015,
22.07

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley odbojka Rasto Oderlap Bogdan Kotnik Jan Kozamernik

Četrtek, 1. 10. 2015, 22.07

4 leta, 6 mesecev

"Če žene dva tedna ni doma, ne iščeš nove"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav slovensko odbojkarsko reprezentanco čaka še nastop na evropskem prvenstvu, pa se bo že pred njim na slovenskih igriščih začela nova ligaška sezona, prve tekme bodo odigrali 3. oktobra.

Branilec naslova državnega in pokalnega prvaka ACH Volley bo v njo vstopil s spremenjeno ekipo, a z istimi cilji, kot jih je imel v zadnjih letih.

Ljubljančani računajo na oba domača naslova, v srednjeevropski ligi, kjer so lani izpadli v polfinalu, se želijo uvrstiti vsaj v finale, v evropski ligi pa v svoji skupini osvojiti tretje mesto, za katero bo potrebno biti boljši od novosadske Vojvodine. Poljski Gdansk in italijanska Modena bosta težko dovolili kakšno presenečenje, oranžni zmaji bodo na tekmah z njima predvsem poskušali čim dražje prodati svojo kožo.

Od lani v ljubljanski ekipi ni več libera Mihe Plota, kamerunskega blokerja Sema Dolegombaija, avstralskega sprejemalca Nathana Robertsa, slovenskega reprezentančnega sprejemalca Jana Klobučarja in korektorja Danijela Pokeršnika, novinci pa so avstralski sprejemalec Samuel Walker, slovenska mladinska reprezentanta Žiga Donik in Matevž Ledinek, zamejec Jernej Terpin, mladi korektor David Kumer in povratnik v moštvo, podajalec Rok Satler. Novost je tudi to, da bo veteran Matija Pleško letos namesto na mestu sprejemalca igral na liberu.

"Letos smo s sestavo moštva pohiteli, se pa lahko med sezono še kaj spremeni. S tem, kar imamo, smo zdaj zadovoljni, kar pa ne pomeni, da je zadeva zaključena. Ekipa se zdaj uigrava, ko bo neka faza za nami, bomo videli, kje so pomanjkljivosti in ali se te lahko odpravijo s trenažnim procesom ali je treba poiskati druge različice. Moramo pa se pri tem zavedati možnosti proračuna, ne smemo preseči sredstev, ki jih imamo," pravi predsednik kluba Rasto Oderlap.

Trener Bogdan Kotnik trenutno še ni najbolj zadovoljen s pripravljenostjo ekipe, a zato obstajajo povsem razumljivi razlogi. "Koledar reprezentančnih akcij nam ni dovolil, da bi se lahko pripravili, kot bi si sam želel. Priprave smo prilagodili temu, a tako je tudi pri vseh drugih ekipah, ki imajo reprezentante. Pripravljenost in formo bomo stopnjevali v naslednjih tednih in mesecih. Vseeno pa mislim, da smo dovolj pripravljeni, da v soboto proti Fužinarju suvereno stopimo na igrišče, v ponedeljek pa že v prvem slovenskem derbiju proti Calcitu Volleyballu pokažemo, da smo tudi v tem obdobju najboljša ekipa v Sloveniji," je dejal Kotnik, ki je zadovoljen s sestavo ekipe, z mešanico izkušenih in mladih igralcev.

Slab blok? Ni res.

Ne skrbi ga niti dejstvo, da na začetku sezone ne more računati na reprezentančnega blokerja Jana Kozamernika (s kolegom iz mladinske reprezentance Tončkom Šternom iz Calcita sta se pridružila zadnjemu delu reprezentančnih priprav), tako da bo blok, ki naj bi bil na papirju najšibkejše orožje Ljubljančanov, še dodatno oslabljen. Zaenkrat pa ga ne nameravajo krepiti.

"Jan bo manjkal 14 dni, zakaj bi zanj iskali zamenjavo. Če žene dva tedna ni doma, tudi ne iščeš nove. Povsem zaupam našim slovenskim blokerjem, predvsem sem zadovoljen z Dikom Purićem, ki ga lani, ko sem se pridružil ekipi, nisem imel časa dovolj preizkusiti. Blokerska mesta me ne skrbijo," je na novinarski konferenci nekaj duhovitosti pokazal Kotnik, ki najnevarnejša konkurenta v boju za domače lovorike vidi v Calcitu Volleyballu in Salonitu iz Anhovega.

Ne spreglejte