Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 5. 2014,
22.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Slabe Tine Urnaut Mitja Gasparini

Petek, 23. 5. 2014, 22.19

8 let

''Če izgubljaš proti Poljski z 0:2, še ni razlog, da bi ti padla motivacija''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Korektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Mitja Gasparini je ključ do kvalifikacijske zmage proti Poljski videl v dejstvu, da se kljub visokemu zoastanku niso predali.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Odločila je homogenost ekipe. Tokrat smo imeli manj črnih lukenj, zdržali pa smo tudi vse pritiske najboljših poljskih serverjev. Vse pohvale si zaslužita oba srednja blokerja, ki sta opravila krvavo delo. Uroš Pavlovič je še nedolgo nazaj igral samo finale državnega prvenstva, danes pa je igral proti veliki Poljski. Seveda s tem za nas turnirja še ni konec. Prepričan sem, da se fantje tega zavedajo. Upam, da bo regeneracija dovolj dobra, da bomo stisnili iz sebe še toliko, da bomo tako proti Makedoniji kot proti Latviji prišli še do treh nizov."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Po porazu v Vroclavu, ko so nas premagali s 3:1, nam je v ustih ostalo nekaj grenkobe, ker nismo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile. Danes smo bili ves čas mirni, potrpežljivi tudi v najtežjih trenutkih in tudi v četrtem nizu smo se po zaostanku vrnili v igro. Moram pohvaliti svojo ekipo, da smo zelo pametno in na visoki ravni odigrali celotno tekmo. V preteklosti smo že igrali dobro proti tako dobrim reprezentancam kot je Poljska, vendar nismo naredili tistega preskoka, ki smo ga naredili danes."

Mitja Gasparini, korektor Slovenije: "Če izgubljaš proti Poljski z 0:2 in si v obeh nizih blizu, še ni razlog, da bi ti padla motivacija. Bili smo prepričani, da se še lahko vrnemo v igro, kar nam je tudi uspelo. V Stožicah še nismo izgubili in verjamem, da bo tako tudi po koncu turnirja, saj se zavedamo, da današnje zmage ne smemo zapraviti z morebitnim porazom proti Makedoniji in Latviji. Drugo mesto s tema dvema točkama še ni zagotovljeno."

Ne spreglejte