Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 4. 2013,
11.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley Kamnik

Torek, 16. 4. 2013, 11.59

7 let, 12 mesecev

Brulec: Sproščeno na krilih gledalcev izsiliti peto tekmo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na današnji tekmi v Kamniku bomo dobili odgovor na vprašanje, ali se bodo Ljubljančani veselili svojega desetega naslova državnega prvaka Slovenije ali bomo v soboto gledali še peto tekmo.

V vlogi favorita so sicer še naprej ljubljanski odbojkarji, toda kamniški, po slabi igri v prvi finalni tekmi končnice, igrajo vse bolje, tako da ne bo nobeno presenečenje, če bodo konec tedna uživali v še eni kakovostni odbojkarski predstavi. Na nedeljski tekmi so na svoj račun prišli tudi gledalci v Tivoliju, na tekmi je bilo možno videti veliko število lepih, atraktivnih točk, dobrih blokov, učinkovitih napadov, pa tudi začetniških napak, toda vse to spada v finale končnice.

"Na do zdaj odigranih finalnih tekmah končnice smo najboljšo igro prikazali na drugi, ko smo po slabem prvem in četrtem nizu v preostalih treh igrali na zelo visoki ravni. Tudi na nedeljski tekmi nismo igrali slabo, v četrtem nizu pa smo dokazali, da smo se tudi po visokem zaostanku sposobni vrniti v igro. Toda ko loviš zaostanek, porabiš veliko energije, zato nam je v končnici popustila zbranost. Škoda, da v tretjem nizu nismo izkoristili dveh zaključnih žog. Ljubljančani so se nekako srečno ubranili," razplet dozdajšnjega poteka finala končnice državnega prvenstva komentira Jan Brulec, ki je tudi v nedeljo potrdil, da je eden največjih slovenskih talentov na mestu organizatorja igre. Dvajsetletni odbojkar iz Meniške vasi, prve korake je naredil v Žužemberku, za katerega je to prvi finale končnice v njegovi članski karieri, pojasnjuje, od kod boljše igre Calcita, ki je imel v modri skupini kar nekaj težav s formo, v končnici državnega prvenstva.

"Kakšne velike skrivnosti ni. Pomembno je, da zdaj nimamo več težav s poškodbami in lahko normalno treniramo. Prav tako se nam pozna, da v finalu igramo sproščeno, da poskušamo uživati v igri. Na vsako finalno tekmo se pripravljamo posebej, odmislimo prejšnjo in se popolnoma posvetimo novi. Na današnji tekmi lahko še enkrat presenetimo ACH Volley, vendar le, če na začetku niza ne bomo dovolili, da bi nam pobegnil za pet, šest točk."

Ne spreglejte