Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2016,
21.13

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kegljanje Brigita Strelec svetovno prvenstvo

Sreda, 25. 5. 2016, 21.13

7 let, 11 mesecev

Brigita Strelec svetovna kegljaška podprvakinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Keglji | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenija je na kegljaškem svetovnem prvenstvu osvojila prvo kolajno. Priborila si jo je Brigita Strelec, ki je osvojila srebro v sprintu. V finalu je izgubila s Poljakinjo Beato Wlodarczyk z 0:2. To je njeno prvo posamično odličje na velikem tekmovanju.

"Izjemno sem vesela in zadovoljna s srebro medaljo. To je nagrada za številna odrekanja in treninge. Po dolgih letih bom lahko spravila v vitrino poleg ekipnih tudi posamično odličje s SP," je povedala naša junakinja zelo napornega tekmovanja na izločanje.

Poljakinja pretrd oreh

Kegljačica kranjskega Triglava je najprej šele po dveh dodatnih igrah premagala Nemko Sabrino Imbs. Nato Avstrijko Dominique Pumpler (2:0), najmanj bron si je zagotovila po pravi drami s Hrvatico Marijano Liović. Dodatno igro je slovenska reprezentantka dobila tesno z 18:17. Tudi v polfinalu proti Tatjani Zlojutro je bilo podobno, saj je Slovenka strla njen odpor šele v dodatnem setu s 23:22. V finalu je bila Poljakinja zanjo pretrd oreh.

Stoklas na pragu boja za kolajne

Eva Sajko in Anja Kozmus sta izpadli že v prvem krogu, Primož Pintarič ni mogel v drugem čez pretežko oviro kasnejšega svetovnega prvaka, Srba Vilmoša Zavarka, čeprav mu je bil do polovice enakovreden (109:110). Uroš Stoklas je na pragu boja za kolajne izgubil s Čehom Pavelom Jiroušekom z 0:2.

Jutri se nadaljuje

V četrtek se bo s šestnajstino finala nadaljevalo tekmovanje v posamični konkurenci. Brigita Strelec bo imela za tekmico Nemko Corinno Kastner, Anja Kozmus Hrvatico Ines Maričić, Primož Pintarič bo poskušal napredovati proti Madžaru Attili Nemesu, Uroš Stoklas proti Hrvatu Mariu Mušaniću, Matej Lepej pa bo imel najtežjo nalogo proti najboljšemu v kvalifikacijah, Srbu Igorju Kovačiću.

Ne spreglejte