Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
11.45

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Lea Novak Alja Kozorog Eva Alina Hočevar Žiga Lin Hočevar Benjamin Savšek Luka Božič

Petek, 31. 5. 2024, 11.45

2 tedna, 6 dni

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, Augsburg

Brez spodrsljaja slovenskih kanuistov in kanuistk v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Luka Božič | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Vsi slovenski kanuisti in kanuistke so se na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu uvrstili v sobotni polfinale. Najboljši dosežek je pripadel Luki Božiču, ki je kvalifikacije sklenil na drugem mestu.

Luka Božič je v prvi polfinalni vožnji brez napake za zmagovalcem Siderisom Tasiadisom iz Grčije zaostal 1,71 sekunde. Enak čas je imel tudi Francoz Nicolas Gestin. Neposredno sta si nastop v polfinalu zagotovila tudi olimpijski prvak Benjamin Savšek in evropski prvak iz Tacna Žiga Lin Hočevar. Savšek je z dvema sekundama pribitka zasedel peto mesto. Zaostal je 3,46 sekunde, medtem ko je Hočevar brez napake vožnjo sklenil 7,39 sekunde za Tasiadisom na 17. mestu.

V ženski konkurenci je bila v kvalifikacijah v prvi vožnji najhitrejša Nemka Elena Lilik. Eva Alina Hočevar je bila z enim dotikom vratc deveta, zaostala pa je 5,7 sekund. Neposredno je v sobotni polfinale napredovala tudi Alja Kozorog po vožnji brez napake in zaostankom 8,86 sekunde. Zasedla je 13. mesto. Lea Novak je za napredovanje potrebovala drugo vožnjo. V prvi je bila 31. (+22,63), v drugi pa je zasedla četrto mesto in si zagotovila polfinalni nastop.

V petek popoldne bodo tekmovanje na brzicah v Augsburgu sklenili kajakaši in kajakašice. Najprej bodo ob 14. uri na vrsti polfinalistke, med katerimi bodo tri Slovenke, Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak. Terčeljeva je imela tretji čas kvalifikacij, Hočevarjeva 17., Novakova pa je napredovala po drugem mestu v drugi vožnji.

Pri moških bodo od 15.05 naprej tekmovali Peter Kauzer, Lan Tominc in Žiga Lin Hočevar. Kauzer je bil v četrtkovih kvalifikacijah 24., Hočevar 29. in Tominc 30. Ženski finale se bo nato začel ob 16.49, moški pa ob 17.26.

Eva Terčelj
Sportal Vsi slovenski kajakaši uspešni v kvalifikacijah Augsburga
Luka Božič
Sportal Božič in Savšek še vedno na čelu kakovostne lestvice, Eva Terčelj druga
Ne spreglejte