Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2013,
17.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mina Markovič Klemen Bečan Innsbruck

Sobota, 18. 5. 2013, 17.16

5 let, 6 mesecev

Brez slovenskega finala v Innsbrucku, Markovičeva z mislimi že v težavnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski športni plezalci so v polfinalu končali nastope na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Innsbrucku. V finalu tako Slovenija ne bo imela svojega predstavnika ali predstavnice.

Mina Markovič je zasedla končno 14. mesto, Klemen Bečan pa je bil 16. Markovičeva se bo sicer v prihodnjih dneh že začela pripravljati na sezono v težavnosti.

"Oba danes res nista odplezala tako, kot sta sposobna, predvsem Mina je bila sigurno pripravljena za precej več, vendar pa je naredila nekaj nepotrebnih napak," je bil po hitrem slovesu slovenskih tekmovalcev slabe volje trener Roman Krajnik. Že po petkovih kvalifikacijah je tekmo na 29. mestu končal tretji Slovenec v Innsbrucku Jernej Kruder.

Karavana svetovnega pokala v balvanskem plezanju se po Innsbrucku seli onstran Atlantika, kjer bosta tekmi svetovnega pokala v kanadskem Torontu (1. in 2. junija) in ameriškem Vailu (7. in 8. junija), zadnji pred evropskim prvenstvom v francoskem Chamonixu. Severnoameriško turnejo bo najboljša slovenska športna plezalka Markovičeva izpustila, čez lužo pa bosta odpotovala Kruder in Bečan, ki se bosta v Kanadi pridružila selektorju Simonu Margonu.

Že pred časom se je Markovičeva odločila, da se bo raje skušala čim bolje pripraviti na začetek sezone v težavnosti, v kateri bo kot prva Slovenka branila dvojno zaporedno krono dvakratne skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Skupaj s trenerjem Krajnikom bosta tako ostala doma in skušala izpiliti tekmovalno formo za nove podvige "na štriku". Že čez slaba dva meseca bo na sporedu prvi del evropskega prvenstva, ko se bo Markovičeva 12. in 13. julija potegovala za naslov najboljše na stari celini, sezona svetovnega pokala v težavnosti pa se bo odprla s tekmo 19. in 20. julija v Brianconu, prav tako v Franciji.

"V Kanado in Vail res ne potujem. To sem se odločila že po prvih dveh tekmah balvanskega plezanja. Zaradi precej natrpanega urnika sezone v težavnosti, ki sledi balvanom, sem se odločila, da se posvetim pripravam na evropsko prvenstvo in si vzamem več časa, ker bi mi z odhodom na tekme v balvanih ostalo premalo časa za priprave do začetka sezone v težavnosti. Na zadnjih tekmah sem sicer dobila potrditev dobre forme tudi v balvanih, a je danes nisem pokazala. V prvih dveh balvanih sem sicer v redu začela, čeprav sem si v dvojki privoščila en poskus preveč, naslednja dva balvana pa sta odločila o potnicah v finale. Rekla bi, da nobenega nisem ekstremno slabo odplezala, nobenega pa tudi ne dovolj dobro, da bi si prislužila mesto v finalu," je po polfinalu dejala Markovičeva, ki je bila na zadnjih dveh tekmah v Kitzbühlu in na Logu peta, kar je najboljši letošnji dosežek slovenske članske vrste.

Ne spreglejte