Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2011,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jernej Potočnik Rok Satler Danijel Pokeršnik Jan Pokeršnik

Nedelja, 17. 7. 2011, 18.16

8 let

Brata Pokeršnik zmagovalca Mokronogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarja na mivki Danijel in Jan Pokeršnik sta zmagovalca prvega letošnjega turnirja za državno prvenstvo. V finalu turnirja Kresna noč sta bila z 2:0 boljša od Jerneja Potočnika in Roka Satlerja.

Na prvem letošnjem turnirju v okviru Slovenian Beach Toura - prvenstva Slovenije v odbojki na mivki pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije, ki je v petek in soboto potekal v Mirni in v Mokronogu, je nastopilo petnajst moških dvojic. Šest se jih je na glavni turnir uvrstilo neposredno, enajst ekip pa se je morala za preostalih šest mest pomeriti v kvalifikacijah.

Po napetih petkovih in sobotnih dvobojih na igriščih v Mirni in v Mokronogu so sledili polfinalni obračuni. Najprej sta se za vstop v finale brata Danijel in Jan Pokeršnik pomerila s Tadejem Boženkom in Anžetom Bahčem ter slavila z 2:1 (21:14, 15:21 in 15:5), v drugem polfinalu sta bila Jernej Potočnik in Rok Satler z 2:0 (21:14 in 21:14) boljša od Gorana Cestnika in Jerneja Prikeržnika. Slednji si je proti koncu polfinalnega obračuna poškodoval hrbet, tako da sta morala s soigralcem odpovedati tekmo za tretje mesto, ki sta ga nato brez boja osvojila Tadej Boženk in Anže Bahč.

Finale je bil prava poslastica za dolenjske ljubitelje odbojke, ki so na igrišču lahko znova spremljali izjemno napet obračun in ogorčen boj za zmago, ki je trajal kar petinštirideset minut. Prvi niz je bil ves čas izenačen, na koncu pa sta imela več sreče Danijel in Jan Pokeršnik, ki sta slavila s 23:21. Tudi v drugem nizu sta bila nekdanji večkratni državni prvak (naslove prvaka je osvajal z odbojkarjem ACH Volley-ja Andrejem Flajsom) Rok Satler, ki se po večletni odsotnosti zaradi težav s hrbtom vrača na peščena igrišča ter njegov soigralec, aktualni državni prvak (skupaj z reprezentantom Vidom Jakopinom) Jernej Potočnik ves čas za petama uigranima Korošcema, ki pa sta v ključnih trenutkih zmogla več zbranosti in zasluženo slavila z 22:20.

Odbojkarsko karavano naslednji turnir čaka že čez slab teden dni, saj se bo na Ranci ob Ptujskem jezeru, v četrtek, 21. julija, začel največji slovenski turnir v odbojki na mivki, BeachMaster, na katerem bodo poleg najboljših slovenskih odbojkaric in odbojkarjev na mivki nastopili še igralci iz Španije, Madžarske in Hrvaške.

Ne spreglejte