SiolNET. Sportal Drugi športi
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v Mersinu (kvalifikacije)

Bertoncelj in Klavora pokleknila na prvi oviri

0,04

termometer

Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj je pripotoval na EP z bolečino v rami. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Telovadca Sašo Bertoncelj in Rok Klavora sta v kvalifikacijah evropskega prvenstva v Mersinu pokleknila na prvi oviri in zavoljo napak nepričakovano ostala brez finalnih bojev na konju z ročaji oziroma parterju. Zadnja slovenska kolajna z velikih tekmovanj tako ostaja srebro Bertonclja na EP 2018. Oba sta pogled že usmerila v leto 2021.

Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji nastopil v prvi menjavi in že od vsega začetka ni našel pravega ritma na konju, nato je padel z orodja.

"To ni konec sveta. Imel sem težave s poškodbo, a sem skušal narediti vse, kar se da, da bi izpeljal to prvenstvo. A dejstvo je, da do sobotne blokade roke še dvigniti nisem mogel, kaj šele trenirati. Poškodbo smo do neke mere sanirali, dejstvo je, da bi se vseeno dalo narediti vajo, a se ni izšlo," je iz Mersina sporočil najboljši slovenski telovadec, ki mu je bil v veliko pomoč fizioterapevt Žiga Britovšek.

Izkušeni telovadec se pri 36 letih sicer že spogleduje s koncem kariere, a sta za zdaj tako evropsko kot svetovno prvenstvo 2021 še v njegovih načrtih. "A najprej moram pozdraviti poškodbo," je poudaril Škofjeločan, ki je bil danes primoran odpovedati tudi nemško ligo prihodnji konec tedna.

Klavora izbral napačen pristop

Klavori se je žal zalomilo že pri prvi akrobatiki. Klavori se je žal zalomilo že pri prvi akrobatiki. Foto: Vid Ponikvar

Nekoliko pozneje je nastopil še Rok Klavora na parterju, vendar se mu je pri prvi diagonali pripetila velika napaka. Čeprav je sicer vse drugo v sestavi prikazal zelo lepo, je že jasno, da je tudi on ostal brez finala.

"Bolj, ko razmišljam, zakaj je prišlo do te napake, bolj sem prepričan, da sem se odločil za napačno miselnost. V glavi sem imel ves čas le 'limaj, limaj, limaj, niti majhnega koraka v stran ne smeš narediti', kar lahko vodi do velikih napak. To je bil napačen pristop. Škoda, že če bi tekmoval tako kot na uradnem treningu, ne bi bilo nobenih težav," je dejal 32-letni Klavora in dodal, da gre vseeno optimistično v 2021.

"Kmalu pride niz prvih treh tekem svetovnega pokala, Cottbus, Baku, Doha, kjer bodo točke pomembne. Že dolgo nisem bil tako dobro pripravljen kot letos in upam, da bom formo prenesel v prihodnjo sezono," si želi Ljubljančan in dodaja: "Žalosten sem zaradi napake, a vidim, da sem še vedno lahko med najboljšimi."

Selektor Piletič: Ni se izšlo

Sebastijan Piletič je pojasnil, kako je imel Sašo Bertoncelj težave s poškodbo rame. Sebastijan Piletič je pojasnil, kako je imel Sašo Bertoncelj težave s poškodbo rame. Foto: Vid Ponikvar "Nihče ni izpolnil cilja pred prvenstvom. Priložnost je bila res lepa," pa je iz Turčije sporočil selektor Sebastijan Piletič.

"Ni se izšlo. Sašo je pred 14 dnevi začutil bolečine v rami, ki so ga ovirale pri treningu, tu na prizorišču pa so se le še stopnjevale. V soboto je dobil blokado, nato je izpustil nekaj dni treningov, na torkovem uradnem je prvič poizkusil zares," je Piletič pojasnil težave s poškodbo pri Bertonclju in nadaljeval: "Sicer ima Sašo dovolj izkušenj in dovolj je bil pripravljen, da bi lahko sestavo kljub temu dobro izpeljal, a on je vajen, da ima pred tekmo veliko ponovitev. Odkar smo tu, v bistvu zaradi poškodbe ni naredil ene vaje. On pa jih potrebuje za dober občutek. Škoda."

Za Klavoro pa je selektor dejal, da nima druge razlage za slab nastop, kot enostavno, da je imel telovadec smolo: "Res ni druge razlage. Rok je bil odlično pripravljen, zelo motiviran, zdrav. Na edinem svetovnem pokalu letos je zmagal. Tudi tu se je dobro počutil, kar je nenazadnje dokazal tudi z lepo sestavo na torkovem uradnem treningu. Pri njem je bila res smola, da se mu je zalomilo pri prvi akrobatiki."

So pa slovensko čast uspešno rešili mladinci, pravi Piletič, ki so v sredo tekmo zelo dobro opravili brez padca, najbolj pa sta se izkazala Anže Hribar in Kevin Buckley in poskrbela za zgodovinski uspeh. Prvič bo imela Slovenija na EP namreč kar dva telovadca v petkovem finalu mnogoboja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin