Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2012,
19.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Berčič

Sobota, 23. 6. 2012, 19.46

7 let, 12 mesecev

Berčič osmi v Seu d'Urgellu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski slalomisti na divjih vodah so na tretji tekmi svetovnega pokala v Se d'Urgellu v konkurenci kajakašev in kanuistov zbrali en finalni nastop. Zanj je poskrbel kanuist Anže Berčič.

Berčič je v Španiji dobro veslal in v polfinalu postavil tretji čas, v finalu pa je z enim dotikom za tretjim mestom zaostal tri sekunde. Zmagal je Španec Jordi Domenjo pred Britancem Davidom Florenceom in Francozom Tonyjem Estanguetom.

"S polfinalom sem bil bolj zadovoljen, saj mi je uspelo nekaj stvari bolje odveslati in nisem imel takšnih težav z vodo. Tudi v polfinalu mi čoln v spodnjem delu proge ni najbolj stekel, a sem se boril do konca, tako da je bila vožnja lepa. V finalu pa sem imel na začetku nekaj smole z vodo, tako da sem moral ena vrata preveslati vzvratno. Boril sem se še naprej, ampak mi je že nekoliko začelo zmanjkovati moči, tudi odločen nisem bil tako kot v polfinalu. Sicer pa je bilo kar dobro, sem zadovoljen," je po tekmi povedal Berčič.

Med kajakaši se je od Slovencev še najbolje odrezal Janoš Peterlin s 25. mestom v polfinalu. Jure Meglič je prav tako tekmovanje končal v polfinalu z 38. dosežkom. Martin Albreht in Dejan Kralj sta izpadla v kvalifikacijah s 43. in 46. časom. Zmagal je Francoz Etienne Daille pred Nemcem Fabianom Dörflerjem in rojakom Vivienom Coloberjem.

"Že od starta mi čoln ni preveč stekel, tako da sem skozi celo progo bolj kot ne popravljal in nisem lovil pravega ritma. Ni se izšlo, morda bo naslednjič bolje. Včerajšnja proga je bila bolj kot ne naravnost, danes pa je bila nekoliko bolj tehnična, a vseeno ni uspelo," je dejal Peterlin, zelo razočaran pa je bil Meglič, ki je v polfinalu nabral 54 kazenskih sekund.

"Vse tri letošnje svetovne pokale bom pozabil. Ko bom prišel domov, bom prilagodil cel sistem za naslednja štiri leta. Tako, kakor so se stvari odvijale letos, ne bo šlo naprej. Ko pridem domov, si bom vzel nekaj časa za razmislek, da vidim, kaj je dobro in kaj slabo. Potem bom moral slabe stvari pozabiti in jih nadomestiti s čim boljšimi. Očitno bo treba zamenjati tudi nekatere ljudi okoli mene, da bo stvar začela funkcionirati. Zdi se mi, da se trenutno obremenjujem s povsem drugimi stvarmi, kot bi se moral, to pa se potem vidi tudi na progi. Zdaj si bom vzel kratek premor za razmislek, potem pa sta pred mano še dva svetovna pokala, kjer bom moral napadati še naprej," je povedal Meglič.

Popoldne so se v kvalifikacijah pomerile še kajakašice in dvojci. Preboj v polfinale sta si zagotovili Eva Terčelj s 14. in Urša Kragelj z 18. mestom. Obe sta s progo opravili brez kazenskih sekund, medtem ko je Nina Mozetič v drugi vožnji prejela dve (v prvi je prejela 54 kazenskih sekund). Tako da je bila na koncu 33.

Za enega najboljših rezultatov na tekmah svetovnega pokala sta poskrbela Luka Slapšak in Urban Jarc, ki sta se v kvalifikacijah kanuističnih dvojcev z 20. časom uspela uvrstiti v nedeljski polfinale. Dobro sta bila na poti tudi Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki sta bila na vmesnem času še med najhitrejšimi, a na koncu popustila in bila 23.

Ne spreglejte