Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2013,
17.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe

Sreda, 21. 8. 2013, 17.16

8 let

Bera na Slovaškem: dve zmagi in poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko so prvi dan varovanci Luke Slabeta proti Slovaški zabeležili zmago in poraz, so drugi dan po petih nizih s 3:2 premagali petouvrščeno ekipo zadnjega evropskega prvenstva.

Četrtkovo tekmo proti reprezentanci Slovaške je slovenski selektor Luka Slabe začel v postavi Gregor Ropret, Jan Pokeršnik, Klemen Čebulj, Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Mitja Gasparini, na liberu pa sta se izmenjavala Miha Plot in Jani Kovačič. Uvod v tekmo je bil za slovenske odbojkarje uspešen, saj so na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti, toda na drugem so domačini že ušli za točko, po vrnitvi na taraflex pa je bilo že 21:17 za Slovake, pri katerih je bil v napadu nezaustavljiv Stefan Chrtiansky, sicer sin slovaškega selektorja.

Tudi drugi niz je Slovenija v isti postavi kot prvega in tudi tokrat je ob prvem tehničnem odmoru vodila z 8:6. Toda za razliko od prvega niza je tudi na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo. Resda le s točko prednosti pa so vodili tudi pri izidu 21:20. V končnici niza je bila zbranost na strani slovenske reprezentance, ki je izid v nizih izenačila.

Najboljšo igro so slovenski odbojkarji prikazali v tretjem nizu, v katerem so si do drugega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti, ko pa so povedli z 21:15, je bilo bolj ali manj jasno, da bo tudi ta niz pripadel slovenski reprezentanci.

V četrtem nizu se je Slabe odločil za tri menjave. Gregorja Ropreta je na mestu organizatorja igre zamenjal Dejan Vinčič, Klemna Čebulja na sprejemu Jernej Potočnik in Mitjo Gasparinija na mestu korektorja Alen Šket. Svojo postavo so precej ''premešali'' tudi Slovaki, ki so hitreje od slovenske ekipe ujeli ritem in bili od prve do zadnje točke v prednosti.

Zmagovalca dvoboja je tako odločal peti niz, v katerem je namesto Pajenka priložnost v bloku dobil še mladi Dane Mijatovič. Uvod v tie-break je bil za slovensko ekipo naravnost fantastičen, saj so povedli s 5:1, nato so svojo prednost povečali na sedem točk (10:3) in nato še na osem (12:4). Slovakom je do konca niza izid uspelo nekoliko zmanjšati, vendar zmaga za slovensko reprezentanco ni bila več vprašljiva.

Ne spreglejte