Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
18.30

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Eva Terčelj Lan Tominc Eva Alina Hočevar Peter Kauzer Žiga Lin Hočevar kajak

Petek, 31. 5. 2024, 18.30

2 tedna, 6 dni

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, Augsburg

Kauzer svetovni pokal začel s stopničkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Peter Kauzer Augsburg | Peter Kauzer je svetovni pokal začel s stopničkami. | Foto Inaki Gomez

Peter Kauzer je svetovni pokal začel s stopničkami.

Foto: Inaki Gomez

V Augsburgu v Nemčiji se je začel letošnji svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. In že prvi dan finalnih bojev je eden od Slovencev končal na stopničkah. Veteran Peter Kauzer je osvojil tretje mesto. V soboto gredo trije slovenski kanuisti v boj za zmago.

Luka Božič
Sportal Brez spodrsljaja slovenskih kanuistov in kanuistk v kvalifikacijah

Peter Kauzer  | Foto: Kanu Schwaben Augsburg Peter Kauzer Foto: Kanu Schwaben Augsburg Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu v Nemčiji zasedel tretje mesto. V moškem finalu je nastopil še evropski prvak med kanuisti iz Tacna Žiga Lin Hočevar (nastopa v obeh disciplinah) in končal na osmem mestu. Kauzer je za 1,03 sekunde zaostal za zmagovalcem Felixom Oschmautzom iz Avstrije, drugi je bil Novozelandec Finn Butcher, ki je zaostal za šest desetink sekunde.

Prav vsi so si prislužili tudi kazen dveh sekund. Toda v finalu so si večje kazni prislužili še nekateri drugi tekmovalci. Italijan Giovanni De Gennaro je bil na poti do zmage, a so mu sodniki po ogledu posnetka dodelili kazen 50 sekund. Enaka kazen je doletela Hočevarja, ki je z zaostankom 47,90 sekunde končal kot osmi.

Kauzer je v finale prišel z osmim časom polfinala in je v odločilni vožnji dneva startal med prvimi in napeto čakal do zadnjega tekmovalca na štartu, De Gennara, letošnjega evropskega prvaka. Slednji je takoj v cilju prevzel vodstvo, a nato prejel kazen.

"Vesel sem, da sem prišel na tretje mesto. Že v polfinalu sem imel težave s kombinacijo vrat 11 in 12. Do tam sem bil dobro na poti, potem pa sem se poskušal umiriti in normalno odpeljati vratca na široko. Naredil se mi je vrtinec, malo me je prestavilo nižje, tako da sem udaril količek. To je Augsburg, voda se zelo spreminja, podobno kot v Tacnu. Iz vožnje bi lahko iztržil več, lahko bi se morda boril celo za zmago," je povedal Kauzer.

Ostali Slovenci obstali v polfinalu

V polfinalu je od Slovencev veslal še Lan Tominc, a se s 23. mestom ni prebil do finala. V ženskem finalu pa ni bilo slovenskih kajakašic. V polfinalu je namreč finalni nastop za las z 11. mestom zgrešila Ajda Novak za vsega šest stotink sekunde. Blizu je bila tudi Eva Alina Hočevar, ki je bila 13., Eva Terčelj je sklenila na 21. mestu.

V petek dopoldne so dobro svoje delo v kvalifikacijah opravili tudi kanuisti in kanuistke. Vsi Slovenci in Slovenke so se uvrstili v sobotni polfinale. Najboljši dosežek je pripadel Luki Božiču, ki je bil v kvalifikacijah drugi. Benjamin Savšek je bil peti, Hočevar pa 17. V ženski konkurenci so se v polfinale prebila Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak.

Luka Božič
Sportal Božič in Savšek še vedno na čelu kakovostne lestvice, Eva Terčelj druga
Ne spreglejte