Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 10. 2015,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anja Klinar Damir Dugonjić

Sobota, 10. 10. 2015, 19.39

8 let

Anja Klinar že odlično na 400 m prosto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalci so se v Kranju pomerili na uvodni tekmi sezone v 25-metrskem bazenu. Dan je zaznamoval dvoboj madžarske in slovenske olimpijke Zsuzsanne Jakabos in Anje Klina, dobila ga je Gorenjka.

Anja Klinar je posebej navdušila z dosežkom 4:05,79 na 400 m prosto.

Prav disciplina 400 m prosto je bila bržkone najmočnejša tekma dneva, kjer pa je Klinarjeva dokazala, da je že v oktobru v zavidljivi formi. Njen dosežek je bil le sekundo in pol slabši od osebnega rekorda, ki ga je plavala na decembrskem svetovnem prvenstvu v Dohi.

Jakabosevi je tako ostal le dvoboj s Tjašo Oder za drugo mesto, na koncu pa je bila Madžarka s 4:12,19 za osem desetink hitrejša od Korošice. Dosežek Klinarjeve bi v moški konkurenci zadostoval za četrto mesto.

Klinarjeva in Jakaboseva sta se udarili tudi na 200 m mešano, v napeti končnici je Madžarka obdržala del prednosti, ki se je zmanjševala, a bila zaradi napačne tehnike diskvalificirana.

"Z nastopom na 400 m prosto sem zelo zadovoljna. Nisem pričakovala, da bom tako hitra. Zelo dobro je bilo tudi na 200 m mešano. Nad pričakovanji. Dobra je bila tudi sama tekma, saj sem se pomerila z Jakabosevo, konkurentko, s katero tekmujem, že odkar pomnim. Zame je bil to predvsem dober trening, saj sem plavala kar nekaj disciplin in vesela sem, da sem hitrejša, kot lani v tem obdobju," je po tekmi ocenila Klinarjeva.

V bogatem programu je Madžarka zmagala na 50 m prosto, 50 m hrbtno, 100 m delfin in 100 m hrbtno, s čimer je v bogatem programu potrdila svojo kvaliteto.

Prebil je mejo minute

Na 50 in 100 m prsno je bila Jakaboseva druga za hrvaško reprezentantko Ano Radić, tretje mesto je osvojila Tjaša Vozel. Radićeva je bila najboljša tudi na 100 m mešano, kjer sta se za njo zvrstili Jakaboseva in Klinarjeva. Olimpijina Katja Hajdinjak je bila od Jakaboseve in Klinarjeve boljša na 50 m delfin.

V moški konkurenci je Ravenčan Damir Dugonjić zanesljivo slavil na 100 m prsno in z 59,80 prebil mejo minute, s 26,97 je bil nad pričakovanji na pol krajši razdalji. Presenečenje je bila njegova zmaga na 50 m delfin.

"Na 100 m prsno sem si želel še boljši izid, lani sem plaval že okrog 58 in po nastopu sem bil malo samokritičen do sebe. Nato pa sem sebe presenetil na 50 m prsno in vse skupaj se izenači. Sem že zelo hiter, kar je po štirih tednih treninga zelo vzpodbudno. Seveda me čaka še veliko dela. Že prihodnji tedne grem na priprave v Španijo, kjer se bom posvetil detajlom, ki so v malih bazenih zelo pomembni," je po tekmi razmišljal visokorasli Korošec.

Radovljičan Robert Žbogar je bil najboljši na 50 m prosto, 100 m delfin, 100 m mešano in 100 m hrbtno.

Med Slovenci se je zmage veselil še Radovljičan Žan Pogačar na 50 m hrbtno, Srb Vuk Čelić, ki trenira pri klubu organizatorju, kranjski Zvezdni, je bil prepričljivo najboljši na 400 m mešano. Mariborčan Erik Hren je bil najhitrejši na 100 m prosto.

Ne spreglejte