Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2016,
16.43

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ACH Volley odbojka Vojvodina Zoran Kedačič

Sreda, 20. 1. 2016, 16.43

5 let, 8 mesecev

ACH Volley je še vedno mnenja, da je boljši kot Vojvodina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, bodo v četrtek odigrali zadnjo letošnjo tekmo lige prvakov pred domačimi navijači.

V Tivoliju bodo ob 18. uri gostili Vojvodino, proti kateri bodo lovili svojo prvo zmago v ligi, doslej v štirih tekmah niso osvojili niti niza, med drugim so z 0:3 izgubili tudi v Novem Sadu.

Varovanci Zorana Kedačiča, ki je pred kratkim zamenjal Bogdana Kotnika, tako da bo proti Novosadčanom debitiral v ligi prvakov, se želijo oddolžiti predvsem za slabo predstavo v Srbiji, proti preostalima tekmecema v ligi, Modeni in Gdansku, so bili tako ali tako brez realnih možnosti.

"Še vedno menim, da smo boljša ekipa od Vojvodine"

"Želimo zmagati, zato pa bomo morali prikazati boljšo igro kot na zadnjih tekmah," meni reprezentant Jan Kozamernik, ki na zadnjih tekmah ni veliko igral, saj ima poškodovano ramo. To je tudi posledica naporne lanske sezone, po zahtevni klubski je med poletjem igral tako za mladinsko kot za člansko reprezentanco.

"Janova poškodba ni težje narave, tako da bo, kot vsi drugi igralci, nared za tekmo. Razlog, da na zadnjih tekmah ni igral, je bil ta, da ga nismo nujno potrebovali, zato je imel čas za celjenje poškodbe, hkrati pa tudi počitek. Enako velja za Sama Walkerja, ki sicer sam pravi, da ni utrujen, a tudi on je bil poleti ves čas z avstralsko reprezentanco, tako da menim, da je tudi on nekoliko zasičen z odbojko. Verjamem pa, da imamo vsi zadosten motiv, da Novosadčanom pokažemo našo kakovost. Še vedno menim, da smo boljša ekipa od Vojvodine, a bomo to morali dokazati na igrišču. Poskušali jim bomo zagreniti življenje, tako kot so ga nam oni na prvi tekmi," je dejal Kedačič.

Novosadčani bodo zagotovo imeli še večji motiv kot Ljubljančani, saj imajo še možnosti, da se kot ena najboljših tretjeuvrščenih ekip še uvrsti v pokal Cev. Zato v Ljubljano prihajajo po tri točke.

"Ljubljančane želimo še drugič premagati, zavedamo pa se, da nas čaka težka naloga. ACH je odlično moštvo, njegove sposobnosti so mnogo večje, kot so to pokazali na prvi tekmi v Novem Sadu. Često menjajo ritem, kar jim omogoča igra s tremi organizatorji igre. Zmaga v Ljubljani nam bi veliko pomenila, saj bi zadržali možnosti za uvrstitev v pokal Cev, v tem primeru pa bi lahko napolnili dvorano za zadnjo tekmo proti Gdansku. Novosadčani namreč obožujejo pomembne tekme," je dejal trener Vojvodine Strahinja Kozić.

Ne spreglejte