Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2016,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Pokeršnik

Nedelja, 31. 1. 2016, 19.09

8 let

ACH v nadaljevanju sezone močnejši za Jana Pokeršnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski odbojkarski reprezentant Jan Pokeršnik, ki je v letošnji sezoni igral za švicarski Lugano v ligi prvakov, se po letu dni in pol vrača v ACH Volley.

Dobitnik srebrne medalje na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji bo za slovenske državne prvake igral do konca letošnje sezone. Spletna stran ekipa24.si je poročala, da se Pokeršnik vrača v ACH Volley, kar je danes potrdil tudi 26-letni sprejemalec z Raven na Koroškem, kjer je v dresu Fužinarja tudi začel svojo odbojkarsko pot.

"Lugano je izpadel iz lige prvakov in bo evropsko pot nadaljeval v pokalu Cev, igral pa bo še švicarsko prvenstvo, kar mi ne diši preveč, saj ni ravno kakovostno. Odšel je tudi brazilski podajalec Marcelo Elgarton, z njihovim švicarskim podajalcem Kasparjem Buergejem pa se nisem najbolj ujel, zato sem se odločil, da menjam klub. Pojavila se je možnost, da se vrnem v ACH Volley, tako da bom do konca sezone igral za ljubljansko ekipo, po njej pa bomo videli, kako naprej," je dejal 200 cm visoki odbojkar, ki tako tretjič prihaja v ACH Volley. Prvič je za ljubljansko ekipo igral v času, ko ga je še vodil Glenn Hoag, nato je tri leta kot posojen igralec nosil dres Calcit Volleyballa, pred odhodom v Beauvais v predlanski sezoni pa je v sezoni 2013/14 v ACH Volley vrnil drugič.

"Dobro poznam razmere v slovenski odbojki, saj se z bratom Danijelom, ki igra za SIP Šempeter, pogosto slišiva, na vezi sem bil tudi z Bogdanom Kotnikom, prejšnjim trenerjem ACH Volleyja. Tako mi je znano, da so Kamničani zmagali v finalu pokala, zato bo naš prvi cilj, da ubranimo naslov državnega prvaka. Tekme v modri skupini bodo kakovostne, naši glavni konkurenti pa bodo verjetno odbojkarji Calcita Volleyballa in Panvite Pomgrada, pa tudi druge tri ekipe, ki bodo igrale v modri skupini, so močne, tako da lahkih tekem ne bo," je še dejal Pokeršnik, ki pogodbe z Ljubljančani sicer še ni podpisal, najverjetneje pa bo za ACH Volley prvič zaigral že v soboto, ko bodo ljubljanski odbojkarji igrali s Triglavom.

Ne spreglejte