Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
15. 5. 2012,
10.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sergio Perez Felipe Massa Ferrari Fernando Alonso

Torek, 15. 5. 2012, 10.44

7 let, 12 mesecev

Zdaj tudi Ferrari Massi odšteva zadnje dneve

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Brazilec je pred dvema letoma osvojil 49 točk, lani 24, letos pa le dve," zdaj Felipeju Massi javno grozijo vodilni možje Ferrarija. Ugiba se, da bo do zamenjave prišlo na VN Kanade.

Po ničlah na uvodnih dveh dirkah in drugem mestu Sergia Pereza v Maleziji je italijanski tisk zahteval, da Ferrari Felipeja Masso nemudoma zamenja. Takrat so v Maranellu Brazilca zagovarjali. Odtlej je forma Pereza, člana Ferrarijeve akademije, nekoliko padla in napetost se je polegla. Zdaj pa imajo očitno Masse dovolj tudi vodilni možje Ferrarija, kako bi si sicer razlagali besede, ki so jih po VN Španije zapisali na svoji spletni strani. Razočaranje nad brazilskim dirkačem je več kot upravičeno. Medtem ko si Fernando Alonso z 61 točkami deli prvo mesto, ima Massa na 17. mestu le dve točki. Podprvak iz sezone 2008 ni bil na stopničkah od leta 2010, v nedeljo pa je po kazenski vožnji skozi bokse zaostal krog za drugouvrščenim ekipnim kolegom in dirko končal na 15. mestu.

F2012 letos res ni najboljši, Alonso z njim dela čudeže, a tolikšen padec forme si Massa vendarle ne bi smel dovoliti. In to zdaj izpostavlja tudi Ferrari, ki je podal primerjavo prvih petih dirk letošnje in minulih dveh sezon. "Fernando je ohranil enak nivo rezultatov. Predlani je imel 67 točk in je bil drugi, lani je bil z 51 točkami peti. Medtem je Felipe občutno padel. Brazilec je pred dvema letoma osvojil 49 točk, lani 24, letos pa le dve. V Barceloni je imel Felipe nekaj smole, tako na dirki kot kvalifikacijah, ampak vsi, on pa še najbolj, pričakujemo, da bo to spremembe prišlo že na VN Monaka."

Dirka v kneževini sledi naslednji konec tedna. Tam je imel Massa že nekaj dobrih dosežkov, denimo tretji mesti v sezonah 2007 in 2008. Alonso je v Monte Carlu z Renaultom in McLarnom dvakrat zmagal. Ferrari Brazilčeve točke nujno potrebuje, saj je ekipam konstruktorski seštevek ravno toliko pomemben kot dirkaški. Italijansko moštvo ima za zdaj 63 točk in na četrtem mestu za vodilnim Red Bullom zaostaja že 46 točk (Lotus ima mesto pred njimi 21 točk naskoka). "Pričakujemo, da bo Felipe odreagiral in to že v Monaku. Njegove točke potrebujemo, da bi se lahko borili za konstruktorski naslov," je po VN Španije zatrdil vodja ekipe, Stefano Domenicali.

Pa vendarle: če res pride do zamenjave, Brazilčev naslednik ne bo mogel narediti čudeža. Menjave sredi sezone se ponavadi ne izkažejo za produktivne, ker enostavno dirkalnik ni grajen po željah nadomestnega dirkača.

Ne spreglejte