Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2023,
22.40

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

MXGP Tim Gajser Tim Gajser Jan Pancar motokros Jaka Peklaj Žan Žaler

Nedelja, 10. 9. 2023, 22.40

7 mesecev, 3 tedne

DP v motokrosu

Žaler in Peklaj najboljša v Dolini pod Kalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Jaka Peklaj | V razredu MX2 je slavil Jaka Peklaj. | Foto Matej Podgoršek

V razredu MX2 je slavil Jaka Peklaj.

Foto: Matej Podgoršek

Žan Žaler je bil najhitrejši na dirki državnega prvenstva v motokrosu v Dolini pod Kalom v najmočnejšem razredu. V razredu MX2 je bil drugič zapored prvi Jaka Peklaj. Jan Pancar je na dirki italijanskega prvenstva MX2 osvojil četrto mesto.

Tim Gajser Honda Turčija
Sportal Slovenija po štirih letih znova v boj z Gajserjem

Šesto dirko državnega prvenstva so izvedli člani AMD Šentvid pri Stični na letos prenovljeni progi Cukarca, kjer so v tej sezoni preoblikovali skoke in zavoje.

V najmočnejšem razredu MXOpen je bil v prvi vožnji od začetka do konca najhitrejši Denis Jakša in jo dobil z lepo prednostjo pred Žanom Žalerjem, tretji je ciljno črto prevozil Jaka Završan. V drugi vožnji je Žaler končal kot zmagovalec, Miha Bubnič je dosegel drugi rezultat, na tretjem mestu pa je kljub padcu v prvem zavoju končal Jakša. Eno prvo in eno drugo mesto sta Žalerja postavili na najvišjo stopnico zmagovalnega odra. Drugo mesto si je privozil Jakša, tretja stopnička je pripadla Bubniču.

V razredu MX2 je slavil Jaka Peklaj, ki je dobil obe vožnji. Na svoji drugi dirki v tem razredu je tako 16-letnik še drugič zmagal. Drugi je tekmovalni dan v tej kategoriji končal Gal Hauptman, tretji pa je bil Tilen Demšič. Peklaj je tako z današnjo prepričljivo zmago še povečal svojo prednost v seštevku državnega prvenstva.

V razredu MX125 sta po obeh vožnjah z enakim izkupičkom zmage in drugega mesta na vrhu končala Gal Geršak in Žan Oven, a je slednji zaradi boljše druge vožnje zmagal. Tretji je bil Miha Vrh.

Pancar na italijanskem prvenstvu četrti

Jan Pancar  | Foto: Matej Podgoršek Jan Pancar Foto: Matej Podgoršek Svetovni prvak v MXGP Tim Gajser na dirkah državnega prvenstva ne nastopa, Jan Pancar, ki nastopa na dirkah svetovnega prvenstva MX2, pa le občasno. Ta konec tedna je novopečeni diplomirani inženir strojništva raje dirkal v močnejši konkurenci italijanskega državnega prvenstva in bil na progi v Ponte e Egoli četrti. 

Pred tekmovalci v domačem tekmovanju je le še zaključna dirka letošnjega državnega prvenstva, ki jo bo AMD Orehova vas organiziralo 24. septembra na najbolj znani slovenski progi v Orehovi vasi. 

V svetovnem prvenstvu pa sledita še dve dirki: prihajajoči konec tedna VN Italije v Maggiori, kamor odhajajo tudi številni slovenski navijači, ter VN Velike Britanije 24. septembra. Motokrosistična sezona se bo oktobra končala s pokalom narodov, kjer bo po štirih letih Slovenija nastopila tudi s Timom Gajserjem.

Tim Gajser Honda Turčija
Sportal Zlom stegnenice zgodovina, Gajser slavi prvič po letu dni!

 

 

Ne spreglejte