Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
3. 2. 2012,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ferrari Fernando Alonso Felipe Massa

Petek, 3. 2. 2012, 10.28

8 let

Z F2012 bo sezona 2012 rdeča

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ferrari je za zasneženimi vrati svoje tovarne pred spletnimi kamerami pokazal F2012. Pravijo, da jih bo dirkalnik s povsem spremenjenim nosom popeljal na sam vrh.

"Tukaj je v vsej svoji lepoti," je dejal Stefano Domenicali in Brazilec Felipe Massa in Španec Fernando Alonso sta pred spletnimi kamerami odgrnila novi Ferrarijev dirkalnik, F2012. Pod vodstvom novega tehničnega direktorja Pata Fryja so se razvoja lotili zelo inovativno, da bi se po dveh letih dominacije Red Bulla vendarle vrnili na sam vrh. Že na prvi pogled izstopa spremenjen nos dirkalnika. Ta ima zaradi novih pravil, ki omejujejo višino nosu, še bolj izrazito "stopničko" kot Caterhamom (McLarnov je denimo nima). Druga takoj opazna novost na poskočnem konjiču so dodatna krilca pred bočnimi stranicami dirkalnika.

Besed optimizma na predstavitvi, ki je zaradi zasneženega Maranella potekala brez prisotnosti medijev, ni manjkalo. "Dirkalnik izgleda zelo agresiven. To so bile moje sanje. Vedno smo si želeli razviti nekaj novega. Navdušen sem nad novim dirkalnikom. Na stezo gremo čez nekaj dni, že zdaj pa sem prepričan, da bomo imeli odlično in konkurenčno sezono," je dejal Felipe Massa, ki je bil največje razočaranje lanske sezone formule 1. "Zame in za ekipo bo to pomembno leto. To bo zmagoslavno leto. Želimo se boriti za naslova prvaka. Moram verjeti vase in v naš dirkalnik. Ferrari mora čim večkrat zmagati."

"F2012 je zelo drugačen od prejšnjih dveh," poudarja tudi prvi Ferrarijev adut, dvakratni prvak Fernando Alonso. "Svojo tretjo sezono pri Ferrariju začenjam odločen, da dosežemo nekaj velikega. Sezona bo zelo konkurenčna, a rdeči dirkalnik želimo gledati na stopničkah. Prepričan sem, da bomo imeli uspešno sezono." "Rdečih" besed ni manjkalo. "Sezona 2012 bo rdeča," je zagotovil predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo. "Želimo si zmag. Tako kot nekoč imamo spet prave sestavine za uspešen recept. Reorganizirali smo delo, da bi imeli super konkurenčno ekipo. Vse smo izboljšali in nagrada gotovo pride."

"Prepričan sem, da bo naš dirkalnik zmagoval od prve dirke naprej," odločno napoveduje vodja moštva Domenicali. "Iz tehničnega vidika imamo številne novosti, tako z vidika mehanike kot oblike dirkalnika." Z zelo širokim nosom si očitno obetajo večji tok zraka pod dirkalnik. "Imamo vsega 12 dni za delo na dirkalniku, da dosežemo njegovo vzdržljivost in da na njem testiramo nove Pirellijeve pnevmatike." Domenicali verjame, da imajo za izpolnitev visokih ciljev tudi pravi dirkaški dvojec. "Prepričan sem, da bosta dosegla zastavljeno. O Fernandovih kvalitetah ne gre dvomiti. Felipe je z nami že 10 let, je izjemen talent in bo po lanski težavni sezoni letos pokazal svojo pravo kakovost."

Ne spreglejte