Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
4. 11. 2015,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo

Sreda, 4. 11. 2015, 13.23

8 let

Yamahin glavni sponzor odpovedal zabavo, razočaran nad Rossijem in Lorenzom

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je glavni sponzor Yamahine tovarniške ekipe v MotoGP Movistar prihodnji četrtek nameraval organizirati veliko zabavo za trojni naslov svetovnega prvaka, se to ne bo zgodilo.

Yamaha je letos v kraljevskem razredu že osvojila moštveni in konstruktorski naslov svetovnega prvaka, v nedeljo pa bo še dirkaškega. Odprto ostaja samo vprašanje, kdo bo prvak, ali Valentino Rossi ali Jorge Lorenzo. Razlogov za veliko praznovanje je vsekakor dovolj. A Yamahino sanjsko sezono v MotoGP so popolnoma zasenčili dogodki s predzadnje dirke sezone v Maleziji, ko je najprej Valentino Rossi na tiskovni konferenci Marca Marqueza obtožil namernega nagajanja in pomoči rojaku Jorgeju Lorenzu.

Sledil je incident na dirki, ko sta dirkača trčila. Rossija je direkcija za dirke MotoGP kaznovala. V finalu v Valencii bo štartal z zadnjega mesta, če mu športno razsodišče v Lozani kazni ne bo zmanjšalo. To naj bi bilo znano najkasneje do petka.

Lorenzo je po dirki za VN Malezije s prstom navzdol Rossiju dal jasno vedeti, da je poraženec dirke, in poudaril, da bi moral Valentino dobiti višjo kazen. Jorge je na športno razsodišče vložil prošnjo za zaslišanje in dodatno dokumentacijo.

Honda in Yamaha bi lahko ostala brez glavnih sponzorjev

Zaradi tako napetih odnosov med Rossijem in Lorenzom pa Yamahin glavni sponzor ne vidi prav nobenega smisla v organiziranju velike zabave prihodnji četrtek. Kot je poročal španski El Periodico, so pri Movistaru prepričani, da je bila javna podoba družbe zaradi Rossijevega obnašanja v malezijskem dirkaškem koncu tedna omadeževana in da tudi Lorenzovo početje ni bilo primerno. Španski Movistar je v sponzoriranje Yamahine tovarniške ekipe MotoGP vložil milijone evrov, naložba pa zdaj dosega nasprotne rezultate od pričakovanih.

Čeprav ima Movistar s tovarniško Yamaho pogodbo še za prihodnjo sezono, ni izključena možnost prekinitve sodelovanja po koncu letošnje sezone.

Z umikom iz kraljevskega razreda MotoGP je po malezijskem incidentu že zagrozil glavni sponzor Hondine tovarniške ekipe Repsol, ki je v športu že 40 let in s tovarniško Hondo sodeluje od leta 1995. Španska družba je obsodila Rossijev manever in stopila v bran Marquezu.

Ne spreglejte