Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
3. 7. 2012,
22.03

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Williams

Torek, 3. 7. 2012, 22.03

5 let, 6 mesecev

Williams: Na domačo VN z visokimi pričakovanji

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Williams ima letos eno zmago, sicer pa slabe rezultate, čeprav kaže veliko potenciala. V konstruktorskem seštevku so le sedmi. Na domači VN VB imajo visoka pričakovanja.

Ekipa Williams na domačo dirko v Silverstone prihaja povsem drugače razpoložena kot na nekaj minulih VN VB. Maja je Pastor Maldonado z zmago v Barceloni prekinil njihov osemletni post. Na prejšnji dirki v Valencii je Venezuelčan sicer trčil v Lewisa Hamiltona (McLaren) in po kazenskem pribitku 20 sekund ostal brez točk, a bil pred tem v bitki za stopničke in tako so v moštvu iz Grova zelo optimistični. Na deveto dirko prihajajo z novim aerodinamičnim paketom, obenem pa ima Silverstone nekaj podobnih karakteristik kot Barcelona. Razlog za visoka pričakovanja, pove njihov glavni inženir Mark Gillan.

"Po dobri predstavi v Valencii (op. a.: na kvalifikacijah so bili tretji), ki se je sicer končala z razočaranjem, gremo na domačo VN z visokimi pričakovanji. Pirelli je izbral trde in mehke gume, s katerimi smo uspešno dirkali v Barceloni. Imamo izboljšan aerodinamični paket, ki nam bo dal boljši oprijem. Vsaka izboljšava je v tako izenečeni konkurenci pomembna," v ekipni napovedi pred Silverstonom razlaga Gillan in opozarja še na vselej nepredvidljivo angleško vreme. "Napoved ni najboljša. Pravijo, da bo dež in veter, kar lahko vodi z zanimive kvalifikacije in dirko."

Senna: Smo zelo konkurenčni

"Ritem našega dirkalnika v Valencii je bil zelo obetaven. Za naslednjo dirko imamo še več izboljšav na dirkalniku in zato se nadejam, da bomo domačim navijačem lahko dali dober rezultat," zatrjuje Maldonado, z 29 točkami 10. v skupnem seštevku. Ima eno zmago in eno osmo mesto. Konstantnost ni njegova vrlina. Bruno Senna (je 15.) je bil medtem med dobitniki točk štirikrat, najboljši šesti v Maleziji: "V Valencii nismo dosegli želenega rezultata, a smo dokazali, da smo zelo konkurenčni. Z nadgradnjami sem optimist, da nam na naslednji dirki lahko uspe." Ta konec tedna v Silverstonu.

Ne spreglejte