Williams: Na domačo VN z visokimi pričakovanji

Williams ima letos eno zmago, sicer pa slabe rezultate, čeprav kaže veliko potenciala. V konstruktorskem seštevku so le sedmi. Na domači VN VB imajo visoka pričakovanja.

1 / 2

Foto: Guliver/Getty Images

2 / 2

Foto: Guliver/Getty Images

Ekipa Williams na domačo dirko v Silverstone prihaja povsem drugače razpoložena kot na nekaj minulih VN VB. Maja je Pastor Maldonado z zmago v Barceloni prekinil njihov osemletni post. Na prejšnji dirki v Valencii je Venezuelčan sicer trčil v Lewisa Hamiltona (McLaren) in po kazenskem pribitku 20 sekund ostal brez točk, a bil pred tem v bitki za stopničke in tako so v moštvu iz Grova zelo optimistični. Na deveto dirko prihajajo z novim aerodinamičnim paketom, obenem pa ima Silverstone nekaj podobnih karakteristik kot Barcelona. Razlog za visoka pričakovanja, pove njihov glavni inženir Mark Gillan.

"Po dobri predstavi v Valencii (op. a.: na kvalifikacijah so bili tretji), ki se je sicer končala z razočaranjem, gremo na domačo VN z visokimi pričakovanji. Pirelli je izbral trde in mehke gume, s katerimi smo uspešno dirkali v Barceloni. Imamo izboljšan aerodinamični paket, ki nam bo dal boljši oprijem. Vsaka izboljšava je v tako izenečeni konkurenci pomembna," v ekipni napovedi pred Silverstonom razlaga Gillan in opozarja še na vselej nepredvidljivo angleško vreme. "Napoved ni najboljša. Pravijo, da bo dež in veter, kar lahko vodi z zanimive kvalifikacije in dirko."

Senna: Smo zelo konkurenčni

"Ritem našega dirkalnika v Valencii je bil zelo obetaven. Za naslednjo dirko imamo še več izboljšav na dirkalniku in zato se nadejam, da bomo domačim navijačem lahko dali dober rezultat," zatrjuje Maldonado, z 29 točkami 10. v skupnem seštevku. Ima eno zmago in eno osmo mesto. Konstantnost ni njegova vrlina. Bruno Senna (je 15.) je bil medtem med dobitniki točk štirikrat, najboljši šesti v Maleziji: "V Valencii nismo dosegli želenega rezultata, a smo dokazali, da smo zelo konkurenčni. Z nadgradnjami sem optimist, da nam na naslednji dirki lahko uspe." Ta konec tedna v Silverstonu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano