Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
20. 2. 2015,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sebastian Vettel Michael Schumacher Ferrari

Petek, 20. 2. 2015, 12.49

8 let

Vettel po primerjavi s Schumacherjem: Nisem Michael, jaz sem Sebastian!

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sebastian Vettel se je ekspresno odzval na izjavo Ferrarijevega šefa Maurizia Arrivabeneja, češ da ga spominja na Michaela Schumacherja, in poudaril, da bo šel po svoji lastni poti.

Nov šef Ferrarijeve ekipe v formuli 1 Maurizio Arrivabene je navdušen nad prihodom štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, ki ga spominja na legendarnega Michaela Schumacherja.

Italijan, ki je novembra lani od rojaka Marca Mattiacija prevzel vodenje Ferrarijeve ekipe v formuli 1, je razkril, da se je vzdušje v moštvu popolnoma spremenilo, odkar je v Maranello prišel Sebastian Vettel, ki je nasledil Fernanda Alonsa, ta je prestopil k McLarnu. Italijani imajo z nemškimi dirkači dobre izkušnje: leta 1996 je k Ferrariju prestopil Michael Schumacher in nato med leti 2000 in 2004 z njim osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka. Se bo zgodba ponovila s Vettlom?

"V formuli 1 sem bil v času Michaela Schumacherja in moram priznati, da so trenutki, ko opazujem Vettla in se v nekaterih pogledih zdi kot Šumijeva kopija! Tisti, ki poznajo oba, vidijo osupljive podobnosti. Upamo, da bodo isti tudi rezultati."

Vettlu primerjave s Scumacherjem godijo, a opozarja, da on ni Michael, temveč Sebastian. "Dirkača primerjati z Michaelom je skoraj nemogoče. Michaelovi dosežki so edinstveni. On je igral v svoji ligi. Vedno se mi je zdelo nekaj posebnega, ko so me primerjali z njim. Sem tudi vesel, ker so me pri Ferrariju tako toplo sprejeli. A še vedno nisem Michael, temveč Sebastian, in moram iti po svoji lastni poti," je za Sport Bild povedal Sebastian Vettel.

Maske bodo padle na zadnjih predsezonskih testiranjih v Barceloni

Ferrari je vrhunsko začel letošnjo sezono formule 1, na prvih predsezonskih testiranjih sta Sebastian Vettel in Kimi Räikkonen postavljala najboljše čase kroga. Maurizio Arrivabene je takoj stopil na žogo in opozoril, da ti rezultati še ne pomenijo velikega preboja.

"Nihče mi ne more prodajati megle, čeprav sem vse življenje delal v tobačni industriji," je povedal Ferrarijev šef, ki je bil nekoč eden izmed ključnih mož Marlbora ter nadaljeval: "Imam velike sanje, a istočasno stojim trdno na tleh. Našim navijačem sem dejal, naj verjamejo v naša prizadevanja, v mislih pa naj imajo položaj, v katerem smo začeli našo zgodbo."

Maurizio Arrivabene je še opozoril, da tudi druga testiranja v Barceloni še ne morejo dati odgovora, kdo je najbolje pripravljen na prvenstvo 2015: "Najpomembnejši test bo zadnji (prav tako v Barceloni, op. p.). Razlog je preprost: šele takrat bodo moštva morala odvreči maske in pokazati svoje karte za Melbourne (prva dirka sezone 2015, ki bo na sporedu 15. marca). Mercedes se je v Jerezu šel skrivalnice, od Honde pa moraš zmeraj pričakovat pozitivna presenečenja."

Dobrodošli prišlek k Ferrariju Sebastian Vettel je v pretekli sezoni padel v najglobljo krizo v karieri formule 1, iz katere ni našel izhoda. Red Bullov dirkalnik je bil zanj nerešljiva uganka. Da bi bila bolečina še večja, ga je z isto mašino zasenčil novinec v moštvu Daniel Ricciardo. Avstralec je trikrat zmagal, Vettel niti enkrat. Bilo naj bi tako hudo, da je Sebastian razmišljal celo o slovesu od formule 1, je zatrdil šef Red Bullove ekipe f1 Christian Horner.

Vettel spet piše poredne in zabavne SMS-e!

A prišla je ponudba Ferrarija, ki jo je Vettel po globokem premisleku sprejel z odprtimi rokami. Z novim moštvom je vzniknila sveža motivacija. 27-letni Sebastian se je resno lotil novega izziva: pozimi se je začel učiti italijanščino, na testiranjih pa je njegov redni spremljevalec črni notebook, v katerega si vestno zapisuje vse tehnične detajle in opažanja. Da se je nekaj premaknilo v Vettlu, je opazil tudi glavni Red Bullov svetovalec Helmut Marko, ki je v lanski sezoni gledal bolj kot ne čemernega Nemca.

"Sebastian je spet dobre volje. Spet mi piše poredne in zabavne SMS-e. Stari Sebastian se je vrnil!" je za Bild am Sonntag povedal Helmut Marko.

Nemški komentator formule 1 Christian Danner je uvidel, da je Vettlu menjava moštva prišla kot naročena: "Sprememba okolja je lahko čudežno zdravilo. Še posebej, če gre za najbolj čustveno ekipo od vseh ekip v formuli 1, Ferrari."

Nekdanji dirkač formule 1 David Coulthard je ob Vettlovem prestopu k Ferrariju potegnil vzporednico z Michaelom Schumacherja iz leta 1996. "Zakaj ne bi pri Ferrariju uspel tudi Vettel? V mojih očeh je bilo bistveno težje zgraditi Red Bull, ki ni imel zgodovine in nobenih izkušenj v formuli 1, v najboljše moštvo. In z njim je Sebastian osvojil štiri zaporedne naslove prvaka. To je velik dosežek," je za nemški časnik Welt povedal Škot.

Ne spreglejte