Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
22. 4. 2012,
17.03

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN Bahrajna Romain Grosjean Sebastian Vettel Red Bull Lotus

Nedelja, 22. 4. 2012, 17.03

4 leta, 9 mesecev

Vettel: Nismo bili prepričani, da bomo konkurenčni

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sebastian Vettel v petek ni napovedoval čudeža, pa se je na VN Bahrajna zgodil. "Te zmage sem res vesel, saj nismo bili prepričani, da bomo konkurenčni." Še bolj zadovoljni so v Lotusu.

Sebastian Vettel (Red Bull) je četrti zmagovalec sezone in nov vodilni v skupnem seštevku, a Nemec ostaja trdno na realnih tleh: prvenstvo 2012 ostaja sila nepredvidljivo. "Težko je bilo, Kimi je bil zelo blizu. Na srečo sem dobro štartal, sicer bi težko zadrževal za sabo Kimija in Romaina, saj sta bila oba hitra. Vesel sem, da sem zmagal, saj bo sezona očitno zelo tesna, dirkalniki so res izenačeni. Majhna sprememba na dirkalniku lahko naredi v nedeljo veliko razliko. Na začetku leta smo govorili, da je McLaren najhitrejši, a ob nedeljah je slika povsem drugačna. Vseeno mislim, da imajo še vedno najmočnejši paket. A na dirki se ti mora vse poklopiti - od pnevmatik do nastavitev." Pred začetkom dirkaškega vikenda v Sakhirju dvakratni prvak ni napovedoval čudeža, a je vseeno zmagal. Prijetno presenečen je bil tako še sam: "Te zmage sem res vesel, saj nismo bili prepričani, da bomo konkurenčni." Je zdaj spet v igri za prvaka? "Danes sem vesel, ne obremenjujem se še s tem, kaj bo na naslednji dirki. Še naprej bo treba pritiskati, razvijati dirkalnik, da bi se lahko borili za najvišja mesta."

"Seveda sem si želel zmago in bi bil bolj zadovoljen, če bi zmagal. Pa vseeno: ekipa si je zaslužila ta rezultat. Upam, da bomo še večkrat v takšnem položaju," je hladen kot vedno na novinarski konferenci po dirki razlagal 32-letni Kimi Räikkönen (Lotus). "Imel sem en napad na Sebastiana, a mi ni uspel, saj sem izbral slabšo stran proge. Nato pa mi pnevmatike niso več delovale tako dobro. Vedel sem, da je bila tisto moja edina priložnost." Za razliko od muk Michaela Schumacherja (Mercedes), ki po dveh letih in štirih dirkah še ni stal na zmagovalnem odru, je Kimiju povratek uspel: "Nekaterim se je zdelo neumno, da se po dveh letih premora vračam v formulo 1. A pokazal sem, da še vedno lahko dobro dirkam.

Ob ledenem Fincu je bil na stopničkah tako z največjim nasmeškom Romain Grosjean (Lotus). Šestindvajsetletnik je na svoji 11. dirki v elitnem dirkaškem tekmovanju prvič prišel med tri najboljše. Na prvih treh dirkah so pri Lotusu osvojili le 24 točk, tokrat kar 33. Končno so realizirali potencial dirkalnika E20. "Mislim, da je naš dirkalnik res konkurenčen. Lahko smo zelo zadovoljni." Grosjean je prvi Francoz na stopničkah po Jeanu Alesiju leta 1998. "Ekipa je lahko ponosna na dosežek, saj je konkurenca zelo izenačena. Težko je priti na sam vrh. Nam je uspelo med tri z obema dirkalnikoma. Prve stopničke so res dober občutek. Še bolje pa se bomo počutili, ko bomo na poti domov, ko si bomo spočili in v tovarni nadaljevali z delom."

Ne spreglejte