Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
4. 11. 2012,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Abu Dabija Red Bull Fernando Alonso Sebastian Vettel

Nedelja, 4. 11. 2012, 9.08

8 let

"Vettel bo dokazal, zakaj je odličen dirkač"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fernando Alonso mora izkoristiti ponujeno priložnost. Vodilni v seštevku Sebastian Vettel VN Abu Dabija začenja iz boksov. V Red Bullu verjamejo, da bo vseeno med najboljšimi.

Ob 14.00 se bosta na VN Abu Dabija za zmago udarila Lewis Hamilton (McLaren) in Mark Webber (Red Bull). Vsaj, če gre verjeti sobotnim dosežkom, ko sta bila MP4-27 in RB8 najhitrejša. A še več pozornosti bo namenjene šestemu in 24. na štartni vrsti - glavnima tekmecema za naslov svetovnega prvaka Fernandu Alonsu (Ferrari) in Sebastianu Vettlu (Red Bull).

Španec je na kvalifikacijah zaostal sekundo. Četudi ima na dirkah ponavadi boljši ritem, pa se bo le stežka vmešal v boj za zmago. Zanj bo lep uspeh že tretje mesto, a bo moral prehiteti Pastorja Maldonada (Williams), Kimija Räikkönena (Lotus) in Jensona Buttna (McLaren). Vsekakor nevarni in hitri tekmeci.

Vodilni v seštevku je bil na uradnem treningu sicer tretji, a so ga pozno zvečer komisarji diskvalificirali. Razlog: v dirkalniku je imel le 850 mililitrov goriva, za obvezno testiranje pa ga je potrebno vsaj en liter. Vodja ekipe Christian Horner je pojasnil, da je bilo v dirkalniku sicer dovolj goriva, a rezerve niso mogli izčrpati, ne da bi dvignili pokrov dirkalnika, kar pa se po kvalifikacij ne sme storiti. Krivdo so zvalili na svojega dobavitelja motorjev Renault.

Vettel: Vsaka možnost je priložnost

Nemec bo štartal s 24. mesta. Na njegovem obrazu je bilo videti jezo, v nekaj besedah, ki jih je namenil novinarjem, je bil sicer povsem miren: "Eden najboljših smučarjev skakalcev je nekoč dejal: 'Vsaka možnost je priložnost. Kar se nas tiče imamo še veliko možnosti.'"

V Red Bullu so se odločili, da njihov varovanec ne bo štartal s štartne vrste, temveč iz boksov. Tako so lahko v soboto zvečer njegov dirkalnik zapeljali iz "parc fermeja" in bodo pred dirko na njem smeli spreminjati nastavitve. Zdaj je cilj kakšna točka, je dejal Horner. "Dirka bo dolga, dovolj bo priložnosti. Napadli bomo na polno. Sebastian bo dokazal, zakaj je odličen dirkač. Imel je že nekaj dobrih dirk iz ozadja. Ne dvomim, da temu ne do tako tudi tokrat. Ni razloga, da Sebastian ne bi rešil nekaj točk."

Pa vendarle VN Abu Dabija ne bo izziv le za Vettla, še večje breme bo na Alonsovih ramenih. Nemec ima pred dirko lepih 13 točk prednosti, Španec pa je zdaj dobil izvrstno priložnost, da prvenstvo postavi na glavo. A priložnost mora izkoristiti! Če je ne izkoristi, bo diskvalifikacija Vettla s kvalifikacij brezpredmetna.

Ne spreglejte