Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
8. 5. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

MotoGP Yamaha Honda Dani Pedrosa

Nedelja, 8. 5. 2016, 9.00

6 let, 7 mesecev

"Verjamem Pedrosi, da še ni postal Rossijev moštveni kolega"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Šef Hondine tovarniške ekipe v MotoGP Livio Suppo verjame zagotovilom Danija Pedrose, da še ni podpisal s tovarniško Yamaho za prihodnjo sezono.

Španski časnik El Pais je poročal, da je Dani Pedrosa že podpisal s tovarniško Yamaho v MotoGP in da bo v prihodnji sezoni postal moštveni kolega Valentina Rossija. Tega nista niti potrdila niti ovrgla šef Hondine tovarniške ekipe v MotoGP Livio Suppo in direktor Yamahine tovarniške ekipe Massimo Meregalli.

 

"Naša prioriteta je, da zadržimo oba dirkača, Danija in Marca. Pogovarjala sem se z Danijem osebno in z njegovim odvetnikom in sta mi oba potrdila, da ni resnice v poročaju El Paisa. Zaupam jima. Z Danijem se pogajamo in mu nismo postavili časovnega roka za odločitev. Nakamoto-san se bo vrnil v Mugellu in se bomo usedli skupaj z Danijem in Marcom," je trenutno situacijo okoli pogajanj s Pedroso in Marquezom za crashnet opisal šef Hondine tovarniške ekipe v MotoGP Livio Suppo.

 

Morda Pedrosa potrebuje novo motivacijo

Italijan pa bi razumel, če bi Pedrosa prestopil k Yamahi: "Morda je to medijsko poročanje o Pedrosinem prestopu le dober način Yamahe, da pritisne na Vinalesa. Da mu pokažejo, da že imajo talent. Če bo Dani prestopil k Yamahi, bom razumel, ker morda potrebuje novo motivacijo. To bi bil primer, ko ne bi šlo za vprašanje denarja. On pravi, da je njegova prioriteta, da ostane. In ne vidim razloga, zakaj mu ne bi verjel."

 

Cal Crutchlow je postal prvi kandidat za Pedrosinega naslednika pri tovarniški Hondi. | Foto: Cal Crutchlow je postal prvi kandidat za Pedrosinega naslednika pri tovarniški Hondi.

 

Špekulacija Cal Crutchlow

Zaokrožila je tud špekulacija, da bi lahko pri tovarniški Hondi pristal Hondin poltovarniški dirkač Cal Crutchlow, če bi Dani Pedrosa prestopil k Yamahi. "Zdaj smo osredotočeni na pogajanja z Danijem in Marcom. Mislim, da Cal in Lucio svoje delo dobro opravljata. In pomembno bi bilo, če bi Cal v istem moštvu ostal še eno leto. V zadnjih letih je veliko menjaval moštva in bi verjetno bilo boljše, če ostane."

 

Yamaha ni zanikala zanimanja za Danija

V debato, ki jo je sprožil crashnet, se je vključil tudi direktor Yamahine tovarniške ekipe Massimo Meregalli: "Vem, kdo je v El Pais napisal novico, a ne vem zakaj in ne poznam njegovega vira. Nič še ni bilo podpisano. Ne zanikam, da Pedrosi nismo dali ponudbe. Izbiramo med dvema dirkačema (skoraj gotovo med Vinalesom in Pedroso, op. p.). Odločili se bomo čim prej, kot bo mogoče."

Ne spreglejte