Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
14.15

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

reli Dakar 2024 Dakar Toni Mulec

Torek, 16. 1. 2024, 14.15

3 mesece, 1 teden

RELI DAKAR (9. ETAPA)

Mulec izgubil eno mesto: Glava ni ubogala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Dakar 2024 Toni Mulec | Toni Mulec je v skupnem seštevku izgubil eno mesto. | Foto Rally Zone

Toni Mulec je v skupnem seštevku izgubil eno mesto.

Foto: Rally Zone

Francoski motorist Adrien Van Beveren je zmagal na deveti etapi relija Daka. Le 42 sekund je zaostal njegov moštveni kolega pri Hondi Ricky Brabec. Američan je s tem obdržal skupno vodstvo. Toni Mulec je osvojil 18. mesto (sedmo v razredu rally 2), za najhitrejšim Francozom je zaostal 23:30 minute. V generalni razvrstitvi je izgubil eno mesto in je sedaj na 15. mestu (+2:48:13).

Dakar 2024 Toni Mulec
Sportal Mulec tokrat 13.: Naporna postaja bitka s samim s sabo #video

Toni Mulec je imel precej težav s splošnim počutjem in pomanjkanjem energije. "Če rečem, da je bil dan zame zelo težak, se malo smešno sliši, ker je na Dakarju vsak dan težak. A recimo, da je bil ta dan zame še nekoliko težji od ostalih. Počutje enostavno ni bilo pravo, glava ni ubogala in sem se kar precej pregovarjal z njo. Jo prepričeval, da še ni nič izgubljeno, če mi en dan ne gre, kot bi si želel," je v Slovenijo sporočil Korošec.

Toni Mulec | Foto: Rally Zone Toni Mulec Foto: Rally Zone "Zdaj bom naredil vse, kar je v moji moči, da se čim bolje regeneriram in dobro naspim. Upam, da je bil zame to le en ne preveč posrečen dan, ki bo jutri zjutraj že pozabljen. Ostajam optimističen in pozitiven. Cilj je vedno cilj, še pred tem pa bi se jutri rad spet vrnil v igro in napadel najvišja mesta," je še dejal Mulec, ki je torej v torek izgubil eno mesto v skupnem seštevku.

Skupno je za Rickyjem Brabcem drugi Ross Branch iz Bocvane, ki pa po petem mestu v etapi zaostaja že sedem minut in devet sekund. Tretji skupno je Adrian Van Beveren (+11:16), v etapi pa je zadnje mesto na zmagovalnem odru zasedel prav tako član Honde, Čilenec Pablo Quintanilla (+4:29).

Dakar 2024 Simon Marčič
Sportal Bridko slovo Simona Marčiča od letošnjega Dakarja

Loeb dobil četrto etapo letos

Sebastien Loeb | Foto: Reuters Sebastien Loeb Foto: Reuters

Med avtomobilisti je Francoz Sebastien Loeb s sovoznikom Fabianom Lurquinom dosegel najboljši izid dneva in slavil še 27. etapo doslej in četrto na letošnjem Dakarju. Loeb je pridobi več kot štiri minute v seštevku, a ima za vodilnim Špancem Carlosom Sainzem še vedno 20 minut in 33 sekund zaostanka.

Videti je bilo, da bo etapo tretji za Sainzem končal Lucas Moraes, vendar je Brazilec v zadnjih kilometrih izgubil ogromno časa, zaostal je več kot 11 minut. Skupno je ostal tretji, a že uro in 12 minut za Sainzom. Francoz Mathieu Serradori je etapo zaključil na tretjem mestu, skoraj štiri minute in četrt za Loebom.

Ignacio Cornejo, Dakar 2024
Sportal Kljub peklenski navigaciji Mulec spet dober #video
carlos
Sportal Tragična vest z relija Dakar: Španec podlegel hudim poškodbam glave
Dakar 2024 Simon Marčič
Sportal Marčič do polnoči mehanik, zdaj spet dirkač

 

Ne spreglejte