Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
13. 5. 2016,
14.23

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Natisni članek

MXGP Tim Gajser Tim Gajser

Petek, 13. 5. 2016, 14.23

8 let, 4 mesece

Zdaj se lahko s Timom Gajserjem pomerite iz naslanjača (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38

Vodilni dirkač elitne motokros kategorije MXGP Tim Gajser je na predvečer osmega dirkaškega konca tedna v Pietramurati v Italiji predstavil novo videoigro svetovnega prvenstva.

Gajserjevi oboževalci se bodo od zdaj lahko s Timom pomerili na vseh stezah svetovnega prvenstva kar iz svojega naslanjača. Slovenski motokros šampion bo ta konec tedna virtualno zabavo zamenjal za čisto pravo akcijo na stezi v Pietramurati. Hondin voznik Gajser je v Italijo prišel kot vodilni dirkač svetovnega prvenstva razreda MXGP.

 

Primat je prevzel na prejšnjem prizorišču v Teutschenthalu v Nemčiji, kjer je s sedmimi zaporednimi stopničkami potrdil svojo sanjsko serijo, tako da ostaja najbolj konstanten dirkač v elitni kategoriji. Svojo prednost osmih točk pred Yamahinim tekmecem Romainom Febvrejem bo skušal še povečati ter na varno razdaljo zbežati tudi domačinu Antoniu Cairoliju s KTM-om, ki zaostaja 36 točk.

 

 

Italijan bo sicer imel prednost domače steze, a bi se ta lahko izkazala za bumerang, saj bi lahko podlegel pritisku domačega občinstva, ki pričakuje nič manj kot ponovitev nemške pravljice. Cairoli je v izjemni formi – v Nemčiji je bil najboljši v kvalifikacijah, dvakrat je najbolje štartal in zmagal na obeh dirkah –, zato spada v ožji krog favoritov za obe posamični dirki in za skupno slavje.

 

Tudi Gajser, ki je v Nemčiji odpeljal najhitrejši krog v celotnem dirkaškem koncu tedna, je lačen novih zmag. Lani je prav v Pietramurati osvojil svojo prvo zmago v kategoriji MX2, tako da mu proga očitno ustreza. Ob italijanski stezi bo imel Tim največjo podporo v sezoni, saj gre za prizorišče, ki je najbližje slovenskim ljubiteljem motokrosa.

 

 

Gajser bo stisnil zobe ter skušal na valu adrenalina preseči bolečine v desnem zapestju in vratu, ki ga spremljajo v zadnjem času. Na prejšnjem prizorišču v Nemčiji je doživel tudi pretres možganov. Tim v Pietramurati ne bo osamljen slovenski jezdec. V Italiji mu bo družbo delal Peter Irt, ki se bo skušal prebiti med dobitnike točk.

Ne spreglejte