Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2020,
9.29

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

MXGP Tim Gajser Tim Gajser

Petek, 11. 9. 2020, 9.29

3 leta, 7 mesecev

napovedal boj za vrnitev na vrh

Tim Gajser spet z dobrimi občutki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tim Gajser Imola | Tim Gajser je na zadnji dirki napovedal boj za vrnitev na vrh. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser je na zadnji dirki napovedal boj za vrnitev na vrh.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Potem ko se je že zdelo, da sezona svetovnega prvenstva v motokrosu aktualnemu prvaku Timu Gajserju uhaja iz rok, se je na sredini dirki vse obrnilo. Po dolgem času je Gajser spet končal vožnjo brez napak, se uvrstil na stopničke in napovedal boj za vrnitev na vrh skupnega seštevka.

Letošnja nenavadna sezona z dolgo prekinitvijo zaradi koronske krize in z nadaljevanjem z dvema trojčkoma dirk na istem prizorišču za zdaj Gajserju ni najbolje uspevala. Pri vzponih in padcih se je zdelo, da je slednjih več, tudi dobesednih, saj se je večkrat znašel na tleh.

Prvo od treh preizkušenj v Faenzi je tako v nedeljo končal šele na šestem mestu, s čimer ni bil zadovoljen, bil pa je tudi samokritičen, saj se je zavedal, da odločajo dobri starti. Teh na sredini drugi dirki še ni povsem izpilil, a je bil že tako dober, da je predvsem v drugi vožnji lahko napadel in se kmalu prebil v vodstvo.

Kljub težavam se je dobro končalo

Zmaga v drugi vožnji - letos ima na sedmih dirkah pet posamičnih zmag, ni pa še dobil seštevka dirke - je od torka 24-letnemu svetovnemu prvaku dvignila samozavest.

"Dober občutek je, da spet zmagujem. Na zadnjih dirkah sem imel precej smole, tudi tokrat je bilo na začetku tako, sem pa vesel, kako se je končalo," je za spletno stran svoje ekipe nastop in končno drugo mesto ocenil Gajser.

V skupnem seštevku so se stvari precej zgostile. Še v nedeljo se je zdelo, da si Jeffrey Herlings gradi neulovljiv naskok, toda sreda je pokazala, kako nepredvidljiv šport je motokros. Nizozemca, ki ima v karieri številne težave s poškodbami, so po grdem padcu na prostem treningu peljali na pregled v bolnišnico. Izpustil je dirko, ni še jasno, ali bo lahko nastopil konec tedna, tako da je izgubil veliko.

Zdaj sicer še vodi, toda prednost se je stopila. Z ničlo je ostal pri 263 točkah, drugi je italijanski veteran Antonio Cairoli (v sredo je nastopil na jubilejni 250. dirki v karieri) z 241, tretji pa Gajser z 237. Za njim pa so tudi precej blizu še Švicar Jeremy Seewer (217), Litovec Arvidas Jasikonis (210) in Nizozemec Glenn Coldenhoff (204).

"Hotel sem pokazati vsem, da sem lahko hiter. Z zmago v drugi vožnji sem spet tam, kjer želim biti. Zdaj je položaj v boju za naslov precej boljši." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Hotel sem pokazati vsem, da sem lahko hiter. Z zmago v drugi vožnji sem spet tam, kjer želim biti. Zdaj je položaj v boju za naslov precej boljši." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Spet tam, kjer želi biti

"Hotel sem pokazati vsem, da sem lahko hiter. Z zmago v drugi vožnji sem spet tam, kjer želim biti. Zdaj je položaj v boju za naslov precej boljši. Moram samo nadaljevati tako, kot sem odpeljal nazadnje. Tudi v nedeljo, če mi bosta uspela dva dobra starta, sem prepričan, da lahko računam na dober rezultat," je pred novim izzivom še dejal Gajser.

V nedeljo bo še zadnja od treh dirk v Faenzi, tokrat VN Emilije Romanje, potem se bo karavana preselila v Mantovo, kjer bo po 14-dnevnem premoru konec meseca spet na sporedu trojček dirk.

V razredu MX2 pa je vse boljši mladi slovenski motokrosist Jan Pancar. V Faenzi je bil že osmi in 11., precej pa je popravil tudi točkovni izkupiček v seštevku sezone. S sredinimi 16 točkami je zdaj pri 49 v sezoni in na 20. mestu v SP.

Preberite še:

Tim Gajser Imola
Sportal Tim Gajser v Italiji prišel do drugega mesta
Ne spreglejte