Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2018,
10.30

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar motokros Maks Mausser

Petek, 18. 5. 2018, 10.30

5 let, 11 mesecev

Pred dirko elitnega razreda MXGP v Nemčiji

Tim Gajser je optimist, dobri občutki se vračajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tim Gajser Rusija | Foto Andreja Prel/AMZS

Foto: Andreja Prel/AMZS

Konec tedna bodo motokrosisti v svetovnem prvenstvu vozili na osmi preizkušnji. V Teutschenthalu v Nemčiji bosta v elitnem razredu MXGP tekmovala tudi Tim Gajser in Klemen Gerčar, v evropski konkurenci EMX 125 pa Maks Mausser.

Nemška proga je prvo dirko svetovnega prvenstva gostila že leta 1971, slovenskim tekmovalcem pa zelo ustreza. Lani je Tim Gajser nastopil poškodovan in ni bil uvrščen pri vrhu, v sezoni 2016 je bil drugi, leta 2015, ko je tekmoval še v kategoriji MX2, pa je v Nemčiji zmagal.

Tim Gajser Rusija
Sportal Gajser peti v Latviji, zmaga Herlingsu

"Na zadnjih dirkah so mi uspele kar dobre predstave. Pomembno je, da se vračajo dobri občutki, manjka pa mi še nekaj hitrosti. Proga v Teutschenthalu mi je zelo všeč, podlaga mi ustreza. Verjamem, da se bom boril za visoko uvrstitev," je optimist Gajser, ki je prejšnji teden v Latviji končal na petem mestu.

Gerčarju ustreza teren v Nemčiji

Klemen Gerčar lani v Nemčiji zaradi poškodbe ni tekmoval. | Foto: Porson media Klemen Gerčar lani v Nemčiji zaradi poškodbe ni tekmoval. Foto: Porson media Klemen Gerčar dirko v Nemčiji, ki jo je moral lani izpustiti zaradi poškodbe, pričakuje z dobrimi občutki. "Vesel sem, da sem tekmo v Latviji letos končal brez poškodb. Čeprav rezultat ni bil najboljši, se že veselim tekme v Nemčiji, kjer mi teren bolj ustreza, zato upam, da bom dosegel boljšo uvrstitev," je povedal Gerčar, ki upa, da bo njegovo trdo delo kmalu poplačano s prvimi točkami v svetovnem prvenstvu.

Lani je Italijan Antonio Cairoli v Nemčiji zmagal že petič in dokazal, da mu proga res ustreza. Letos čaka devetkratnega svetovnega prvaka težja naloga, saj je vodilni motokrosist v prvenstvu, Nizozemec Jeffrey Herlings, trenutno v zmagovalnem naletu in tudi napake ga ne zmedejo.

Tim Gajser Rusija
Sportal Gajser v Rusiji kljub padcem blizu stopničk: Malo sem razočaran z drugo tekmo

Gajser je po zadnji dirki ostal na osmem mestu, vendar ni daleč za konkurenti. Šesto mesto je za Makolčana oddaljeno le tri točke. Na vrhu so Herlings s 336 točkami, Cairoli s 307 in Belgijec Clement Desalle z 244, Gajser jih ima po dobri tretjini sezone 177.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 17.10, tekmovalni vožnji dirke razreda MXGP pa v nedeljo ob 14.15 in 17.10.

Mausser ima osem točk

Za motokrosiste, ki tekmujejo v evropskem prvenstvu EMX 125, se bo z nemško dirko končala prva polovica prvenstva. V Teutsthenthalu bo tekmoval tudi Maks Mausser, ki je na prvih treh dirkah redno osvajal točke. Skupno jih ima osem in zaseda 32. mesto v prvenstvu. Prva vožnja bo v soboto popoldne, druga pa v nedeljo dopoldne.

Ne spreglejte