Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
16. 1. 2016,
18.23

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ducati MotoGP

Sobota, 16. 1. 2016, 18.23

3 leta, 2 meseca

Stonerjevi oboževalci bodo razočarani. Družino ima raje kot dirkanje.

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Casey Stoner je razočaral svoje oboževalce, saj se ne namerava vrniti v kraljevski razred MotoGP. Družina ostaja njegova prioriteta.

Avstralec Casey Stoner se je vrnil k Ducatiju, s katerim je leta 2007 osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka v kraljevskem razredu (to je bil tudi prvi in edini naslov svetovnega prvaka za Ducati sploh) in mu je leta 2010 na Phillip Islandu pripeljal tudi zadnjo zmago. Leta 2011 je prestopil k Hondi in že v svoji prvi sezoni osvojil naslov prvaka. Dirkaško se je upokojil po koncu sezone 2012, nato pa je bil še tri leta Hondin testni dirkač.

Čeprav je Ducati po podpisu nove pogodbe zatrdil, da bo Stoner njegov ambasador in testni dirkač, pa so se takoj pojavila namigovanja, da se bo prej ko slej pojavil na dirkah. Med najbolj glasnimi je bil aktualni svetovni prvak MotoGP Jorge Lorenzo.

''Moj cilj je prispevati svoj del, da bo Ducati spet začel zmagovati''

"V tem trenutku nimam nobenega načrta, da bi letos dirkal s povabilom organizatorja. Dobro se zavedam, da bi mi Ducati takoj dal vse na voljo, če bi hotel dirkati. A za zdaj smo določili le načrt za testiranja. Preden bomo šli prek tega, hočem videti, kako se bodo odvijala testiranja. Potem se bomo odločili," Casey Stoner za Motosprint ni izključil možnosti, da bi letos dirkal s povabilom organizatorja.

Avstralec bo novega Ducatija preizkusil konec meseca: "Imam nalogo, ki je tudi moj cilj. Hočem dobro delati z Ducatijevim šefom Gigijem dall'Igno. Hočem pomagati inženirjem in dirkačem, medtem ko bomo delali na razvojnem programu novega motorja. Moj cilj je prispevati svoj del, da bo Ducati spet začel zmagovati."

Stoner ne obžaluje svoje dirkaške upokojitve pri 27 letih. Čeprav verjame, da bi se lahko še naprej boril za zmago in naslove prvaka, ne razmišlja o tem, da bi se vrnil v polni pogon. Morebitno dirkanje s povabilom organizatorja bodo samo avanture.

"Ne bo se zgodilo, da bi se vrnil v svetovno prvenstvo. To lahko rečem z gotovostjo. Ne bom več redno dirkal. Ko se odločiš, da boš dirkal na tej ravni, moraš vedno dirkati na mejah sposobnosti in ves čas vse tvegati. Ko ti enkrat uspe priti ven iz balončka, ki obkroža MotoGP, ugotoviš, kako veliko pomembnost dajejo ljudje temu majhnemu svetu dirkanja. A zame obstajajo stvari, ki so bolj pomembne. Meni življenje, kot ga imam zdaj, s svojo družino, pomeni več."

Ne spreglejte