Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
29. 12. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Michael Schumacher Formula 1 Mick Schumacher

Petek, 29. 12. 2017, 4.00

6 let, 3 mesece

Obletnica nesreče Michaela Schumacherja

Štiri leta po nesreči: kaj se dogaja z Michaelom Schumacherjem?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Michael Schumacher | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Mineva že štiri leta od tragične nesreče nekdanjega voznika formule 1 Michaela Schumacherja. Kakšno je njegovo dejansko zdravstveno stanje, vedo le njegovi najbližji. V javnosti se že dolgo časa pojavljajo le namigovanja, saj konkretnih informacij o njem že dolgo ni bilo.

Michael Schumacher se je ponesrečil 29. decembra 2013, ko je s svojo družino smučal v francoskih Alpah, natančneje v Meribelu. Nemec je nesrečno padel zunaj smučarske proge in si hudo poškodoval glavo. S helikopterjem so ga odpeljali v bolnišnico v Grenoblu, kjer so ga operirali, nato pa so ga v strogi tajnosti premestili v domačo oskrbo, kjer se zdravi še danes.

Corinna Schumacher želi zdravstveno stanje svojega moža obdržati v strogi tajnosti. | Foto: Guliverimage/Getty Images Corinna Schumacher želi zdravstveno stanje svojega moža obdržati v strogi tajnosti. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zasebna stvar

Čeprav so od nesreče minila štiri leta, se priljubljeni Michael Schumacher še vedno pojavlja na naslovnicah. Mediji kot vroče žemlje pograbijo že vsako najmanjše namigovanje. Družina in ožji prijatelji skrbijo, da je njegovo zdravstveno stanje stroga skrivnost, saj menijo, da je to zasebna stvar.

V vsem tem času se je zato pojavilo že veliko nepreverjenih novic, pa tudi lažni posnetki, ki imajo visoko število ogledov. Zadnja resnična novica je stara več kot leto dni, potem ko je njegov odvetnik za CNN povedal, da Nemec še vedno ne more hoditi na sodne procese v tožbi enega izmed medijev.

Njegov Facebook profil redno osvežujejo

Čeprav je njegovo zdravstveno stanje zavito v tančico skrivnosti, pa je njegov Facebook profil redno osvežujejo. Na njem so objavljeni ključni trenutki v njegovi karieri, ustanovili pa so tudi dobrodelno neprofitno organizacijo s sloganoma  #keepfighting in #nevergiveup.

Mick Schumacher gre po očetovih stopinjah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mick Schumacher gre po očetovih stopinjah. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sin Mick gre po očetovih stopinjah

Mick Schumacher je šel po stopinjah svojega očeta in uspešno tekmuje v formuli 3. Konec avgusta je pred belgijsko dirko formule 1 v Spa Francorchampsu s častnim krogom obudil spomin na prvo zmago starejšega Schumacherja v formuli 1. Michael Schumacher je prvenec v tem tekmovanju dosegel prav na belgijski dirki pred 25 leti, avgusta 1992.

Mick je pred dobrim tednom na svoj profil na Instagramu zapisal, da je hvaležen vsem ljudem, ki podpirajo tiste, ki nikoli ne obupajo.

 

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher) on

Hčerka uspešna jahačica

Hčerka Gina-Maria uspešno tekmuje v jahanju konjev in na svoj profil velikokrat objavlja navdihujoča sporočila, vendar nikoli ne omeni svojega očeta.

Jean Todt | Foto: Reuters Foto: Reuters "Michael je moj velik prijatelj"

Pred tedni je o Schumacherju spregovoril Jean Todt, nekdanji vodja Ferrarija ki je največje uspehe dosegel v navezi z nemškim dirkačem. Ta je zdaj že nekaj časa predsednik mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

"Pogrešamo Michaela. Še vedno je tam in še vedno se bori. Michael je nekaj posebnega in veliko pomeni za motošport. Veliko mi pomeni in je moj velik prijatelj," je za Daily Express povedal Francoz.

Ne spreglejte