Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
21.09

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Romain Grosjean Lotus

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 21.09

4 leta, 10 mesecev

Sodi Grosjean med štiri najboljše voznike F1? Pri Lotusu že menijo tako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Romain Grosjean je v nedeljo na dirki za VN ZDA v Austinu navdušil z drugim mestom. Še četrtič na zadnjih petih dirkah si je priboril stopničke in v njegovi ekipi ga kujejo v zvezde.

Sedemindvajsetletni francoski dirkač Romain Grosjean je v tej sezoni formule ena zablestel, in čeprav je bil v moštvu Lotus ves čas nekoliko v senci finskega superzvezdnika Kimija Räikkönena, nenehno dosegal dobre rezultate. V 18 dirkah sezone si je šestkrat pridirkal stopničke, v skupnem seštevku dirkačev pa trenutno zaseda sedmo mesto.

V Lotusu so nad v Švici rojenim Francozom navdušeni. "Vedno smo vedeli, da je Romain zelo hiter, včasih morda celo prehiter za ta dirkalnik," je po nedeljski dirki v Austinu svojega varovanca hvalil vodja ekipe Lotus Eric Boullier, prepričan, da postaja Grosjean superzvezdnik v formuli ena: "Postaja prekleto dober voznik, mislim, da ga lahko štejem med tri ali štiri najboljše ta čas."

V preteklosti je vselej ambiciozni in agresivni dirkač poskrbel za nekaj incidentov in si nakopal jezo tekmecev, tudi moštvenega kolega Räikkönena, a Boullier je prepričan, da je Grosjean letos dozorel: "Postal je oče in to mu je pomagalo doseči novo raven samozavesti, ki se zdaj kaže v rezultatih na stezi." Prihodnje leto bo Grosjean prvi dirkač Lotusa. Odkar je Kimi Räikkönen predčasno zapustil moštvo, je dokazal, da bo nalogi kos.

Po nedeljskem uspehu v Austinu je bil Grosjean poln hvale na račun ekipe: "Zelo ponosen sem, da lahko zastopam Lotus in vse fante, ki delajo v Enstonu. To je fantastično moštvo, moja uvrstitev med prva dva Red Bulla dokazuje, da so se vsi v ekipi potrudili stoodstotno. Dirkači se ves čas pritožujemo nad tem in onim, a mehaniki so se odzvali, mi pripravili odličen dirkalnik in nagrada je to odlično drugo mesto."

Ne spreglejte