Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
18.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

pokal narodov motokros Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar Peter Irt

Sobota, 26. 9. 2015, 18.10

8 let

Slovenski motokrosisti brez neposredne uvrstitve v finale A

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca v motokrosu, nastopajo Klemen Gerčar (MXGP), Peter Irt (MX2) in Tim Gajser (MX open) se ni neposredno uvrstila v veliki finale dirke za pokal narodov, ki poteka v Franciji.

Na zahtevni progi v Erneeju se za naslov svetovnih ekipnih prvakov v motokrosu bori 36 reprezentanc. Slovenska si je danes za glavni cilj postavila uvrstitev v veliki finale, kar so bila povsem realna pričakovanja, ki pa se nazadnje niso izpolnila.

Slovenske nastope je v kvalifikacijah začel Klemen Gerčar. V svoji kvalifikacijski skupini je solidno startal in nekaj časa držal priključek s prvo polovico uvrščenih, nato pa padel in izgubil nekaj mest. Na koncu je osvojil 20. mesto. Drugi je slovenske barve zastopal Peter Irt, ki mu start ni uspel najbolje, a se je boril vse do konca in tako kot Gerčar osvojil 20. mesto. Zadnji, najmočnejši člen slovenske ekipe je bil Tim Gajser, ki se je izstrelil s starta in je bil v uvodu dirke odličen drugi.

A sledile so številne težave. Najprej je padel na strmem spustu in nazadoval kar nekaj mest, saj mu je ob tem ugasnil motor. Zatem se je podal v boj za napredovanje, a mu je pohod proti vrhu onemogočil finski dirkač, ki je padel na nepreglednem mestu, Gajser pa je priletel naravnost v njegov motor in še enkrat padel. A novopečeni svetovni prvak se ni vdal in se je boril naprej ter do konca prišel do 11. mesta. Slovenska reprezentanca je tako osvojila 21. mesto in zbrala 31 točk, kar je pomenilo dve točki preveč za neposredno uvrstitev v veliki finale.

Kvalifikacije so prepričljivo, kar s tremi zmagami, dobili domačini Francozi. Drugo mesto je osvojila reprezentanca ZDA, tretje pa Belgija.

Slovenija bo v nedeljo ob 11. uri tako tekmovala v finalu B. Z morebitno zmago na tej dirki pa si lahko slovenska trojica še zagotovi nastop v velikem finalu, kamor se je sicer uvrstilo 19 najboljših iz kvalifikacij.

Ne spreglejte