Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2022,
15.30

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Aston Martin Sebastian Vettel Haas Mick Schumacher Steve Irwin Melbourne Formula 1

Sreda, 6. 4. 2022, 15.30

2 leti

Dirkači na ogledu prenovljene proge v Albert Parku

Schumacher znova "v nevarnosti", spoznal lovca na krokodile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Melbourne Vettel Aston Martin | Sebastian Vettel je nazaj. Ta konec tedna bo dirkal prvič v sezoni 2022. | Foto Guliver Image

Sebastian Vettel je nazaj. Ta konec tedna bo dirkal prvič v sezoni 2022.

Foto: Guliver Image

Karavana formule 1 se je po treh letih vrnila v Melbourne. Začetek tedna je bil še sproščen, Mick Schumacher je obiskal živalski vrt, v katerem dela sin pokojnega lovca na krokodila Steva Irwina. V sredo pa so bili peš ali na kolesu dirkači s svojimi mehaniki na ogledu nekoliko spremenjenega dirkališča v Albert Parku.

Lewis Hamilton Soči
Sportal Neverjeten skok s padalom zvezdnika formule 1

Prvič v sezoni 2022 bo na dirki v Melbournu nastopil Sebastian Vettel (Aston Martin). Uvodni dve VN je izpustil zaradi bolezni (covid-19). Tako kot večina voznikov je v Melbournu že od začetka tedna, to sredo pa je izkoristil za ogled steze, ki so jo nekoliko spremenili. Zdaj bo še hitrejša, saj so odpravili šikani devet in deset. "Ker sem izpustil prvi dve dirki, imam občutek, kot da sem zamudil v šolo. Komaj čakam, da spet začnem dirkati," je ob prihodu v Albert Park dejal štirikratni svetovni prvak. "V Avstraliji sem sezono že začenjal. Lepo je, da se je formula 1 sem vrnila po nekaj letih."

Kot je že v navadi, pa dneve pred VN Avstralije dirkači preživljajo tudi na različnih sproščujočih aktivnostih v deželi tam spodaj. Mick Schumacher (Haas), ki je po nesreči na kvalifikacijah izpustil VN Savdske Arabije, je tako obiskal živalski vrt Australia ZOO, dom lovca na krokodile, kot ga imenujejo. Tam je zdaj prva zvezda sin pokojnega Steva Irwina Robert Irwin, ki je sprejel nemškega voznika in mu približal svet krokodilov ter drugih živali avstralskega kontinenta.

"Kakšna izkušnja. Ko sem odraščal, sem gledal Steva Irwina na njegovih divjih dogodivščinah. Obisk Australia ZOO je bil res izjemen. V navdih nam je lahko njegova družina, ki nadaljuje njegovo poslanstvo. Hvala lepa, Robert," je Mick zapisal na družabnih omrežjih. Tudi Mick nadaljuje zgodbo svojega očeta Michaela Schumacherja.

Formula 1 Albert Park
Sportal Prvič v pandemiji v Albert Parku, ki je po prenovi še hitrejši #video
Sebastian Vettel
Sportal Premagal covid, v Avstraliji se vrača v kokpit
Ne spreglejte