Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
12. 9. 2012,
7.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Mercedes Ferrari Jules Bianchi

Sreda, 12. 9. 2012, 7.13

8 let, 5 mesecev

S Ferrarijem prvi Bianchi, Mercedes preizkušal nov izpuh

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Franciji potekajo testiranja mladih dirkačev, a vsaj Mercedes ne preizkuša le Sama Birda, temveč tudi nove dele na dirkalniku, ki bi jim lahko pomagali na zadnjih dirkah.

Prvi dan testiranj mladih dirkačev v Magny Coursu je bil s Ferrarijem najhitrejši Jules Bianchi. Odpeljal je 87 krogov, v sredo pa bo dirkal z dirkalnikom Force Indie. Ferrari je preizkušal nekaj manjših aerodinamičnih delov. "Ne gre za velike evolucijske spremembe. Preizkusili so jih že na petkovih treningih, tu smo zbirali le dodatne podatke," je dejal Bianchi, ki letos dirka v formuli renault 3.5 in je rezervni dirkač Force Indie. "Prvič sem dirkal z letošnjim Ferrarijem. To je bila dobra izkušnja. Takoj sem se v dirkalniku počutil domače. Imel sem dober ritem. Ob koncu sem želel postaviti še hitrejši čas, a smo zaradi manjšega električnega problema nekoliko prej končali. Sicer pa je bil to zelo produktiven dan." Francoz je sicer član Ferrarijeve akademije.

Drugi najhitrejši je bil Luiz Razia z dirkalnikom Force Indie. Gre za trenutno drugouvrščenega v prvenstvo GP2. S sekundo zaostanka je bil tretji Sam Bird, ki pa je v 95 krogih z Mercedesom predvsem zbiral podatke o novih komponentah na W03. Najbolj opazna, ki naj bi na zadnjih sedmih dirkah sezone formule 1 obrnila rezultatsko krivuljo ekipe, je bil nov izpušni sistem - podoben tistemu od McLarna. "To je bil zelo produktiven prvi dan testiranj. Opravili smo vse, kar smo si zadali. V dirkalniku sem se počutil super, res sem užival. V Magny Coursu sem doslej dirkal le s formulo 3, s formulo 1 je bila izkušnja povsem drugačna. Proga je lepa, a polna izzivov. Veselim se še enega dne.

Ne spreglejte