Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
7. 5. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Valentino Rossi Dani Pedrosa Maverick Vinales Yamaha MotoGP

Sobota, 7. 5. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

Rossi: Vinales ali Pedrosa? Ne bo bistvene razlike.

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Yamahin tovarniški dirkač v MotoGP Valentino Rossi si ne razbija glave, ali bo njegov moštveni kolega v prihodnji sezoni Dani Pedrosa ali Maverick Vinales.

Po prestopu Jorgeja Lorenza k tovarniškemu Ducatiju za sezoni 2017 in 2018, so se razcvetele govorice o njegovih mogočih naslednikih. Glavna kandidata za izpraznjen Yamahin motocikel sta Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa in Suzukijev tovarniški voznik Maverick Vinales.

 

"V zadnjih dneh je bilo veliko govoric o Pedrosi. Movistar (glavni sponzor tovarniške Yamahe, op. p.) hoče za drugega Yamahinega dirkača Španca in mislim, da sta Vinales ali Pedrosa najverjetnejša kandidata."

 

"Ne vem, kdo od njiju ima več odstotkov možnosti, a zame je enako, čeprav gre za dva zelo različna dirkača. Pedrosa je zelo močan, zelo hiter in je že pokazal svoj potencial, a je malo starejši. Vinales je velik talent, a v MotoGP nima veliko izkušenj in je veliko mlajši. Zame to ne bo predstavljalo velike razlike: imam dobre odnose tako s Pedroso kot tudi z Vinalesom," je namigovanja o svojem novem moštvenem kolegu pokomentiral Valentino Rossi.

 

Vinalesu niso postavili časovnega roka

Vinales je priznal, da se je znašel na razpotju in da je pred njim najtežja odločitev v njegovi karieri: ostati pri tovarniškem Suzukiju ali prestopiti k tovarniški Yamahi. Po dirki v Jerezu so mu dali rezultati misliti, saj je bila tovarniška Yamaha prva in druga, tovarniški Suzuki pa peti in šesti. A dan po dirki je bil Maverick na testiranjih tretji.

 

"Na testiranjih smo delali odlično, zmeraj bili med najboljšimi in imeli drugi najboljši ritem. To mi je tudi dalo misliti. Če bi hitrost s testov prenesli na dirko, bi lahko bili v igri za stopničke. Težko je, ker imam dve moštvi, ki bi lahko posegli po vrhu. Suzuki je verjel vame, ko sem bil v Moto2, in sem še zmeraj njegova referenca. Yamaha pa že zmaguje. Ta odločitev bo težka."

 

Vsi čakajo, kako se bo odločil Vinales. | Foto: Vsi čakajo, kako se bo odločil Vinales.

 

Vinales je potrdil, da ima ponudbo obeh, a da mu nobeno moštvo ni postavilo časovnega roka: "Tudi za moje moštvo je pomembno, da bodo vedeli."

 

Potencial motorja je pomembnejši od financ

Mavericka bolj kot finančna ponudba (Suzuki naj bi ponudil več kot Yamaha, op. p.) zanima potencial motorja za zmagovanje: "Moram si postaviti svoj cilj, ker sem prišel v MotoGP, da bom zmagoval. Suzuki je v enem letu naredil neverjeten korak naprej. Če bi imeli popolni dirkaški konec tedna, bi se lahko borili za zmagovalni oder. Zaupam tudi Davidu (Brivio, šef Suzukijeve tovarniške ekipe, op. p.)."

 

Medtem ko tovarniška Yamaha še išče svojega drugega dirkača za prihodnjo sezono, pa je dirkaško uganko za prvenstvo 2017 že razrešila poltovarniška Yamaha. Polu Espargaroju bo družbo delal dirkač Moto2 Jonas Folger, ki bo nasledil Bradleyja Smitha. Britanec bo kariero nadaljeval s KTM, ki se bo v prihodnji sezoni kot novinec pridružil kraljevskemu razredu.

Ne spreglejte