Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Red Bull Christian Horner

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 8.45

8 let

Red Bull: Odpeljati moramo tri popolne vikende

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sebastiana Vettla in njegovo ekipo Red Bull štiri zaporedne zmage ne bodo uspavale. Christian Horner poudarja, da za naslov prvaka potrebujejo tri popolne dirkaške vikende.

Branilec naslova Sebastian Vettel je s svojim dominantnih Red Bullom na VN Indije zmagal četrtič zapored in petič letos in tako prednost v dirkaškem seštevku pred v nedeljo drugouvrščenim Fernandom Alonsom (Ferrari) povišal na 13 točk. Na zadnjih treh dirkah vodstva ni prepustil niti za en krog! Je na poti do tretjega naslova prvaka, a kot zatrjuje njegov šef Christian Horner izvrstna forma z zadnjih preizkušenj ne pomeni, da se bodo Abu Dabija (že v nedeljo), Teksasa in Interlagosa lotili z levo roko.

"Nikakor ne smemo biti samozadovoljni, saj se Fernando ves čas pojavlja tik za nami. Odpeljal je odlično dirko. Škoda, da ga Mark ni uspel zadržati za sabo," je izpostavil Horner. Mark Webber je v drugem Red Bullu zaradi okvare Kersa v Indiji izgubil drugo mesto (prav na take spodrsljaje se zdaj zanaša Alonso). Vseeno so v moštvenem seštevku prednost pred Ferrarijem povišali na 91 točk. "V konstruktorskem seštevku imamo super prednost, v dirkaškem pa le 13 točk. Na preostalih treh dirkah je na voljo še 75 točk. Odpeljati moramo tri popolne dirkaške vikende." Na minulem je bil Vettel najhitrejši na vseh treningih, v vseh treh delih kvalifikacij in seveda na dirki.

"Alonso je odličen dirkač, Ferrari odlična ekipa"

Za razliko od Alonsa, ki je pred nedeljsko dirko zatrjeval, da je stoodstotno prepričan v naslov prvaka, v Red Bullu raje "govorijo" z rezultati.

"Na koncu dneva ni pomembno, kaj govoriš, pomembno je le, kaj pokažeš na stezi. Vsi lahko prerokujemo, kaj se bo zgodilo, a zdaj se moramo le osredotočiti na Abu Dabi, da bi tam iz dirkalnika, dirkačev in taktike izvlekli maksimum. Zdaj se gre za tri popolne vikende." Popolne, ker je njihov tekmec Alonso: "Fernando je odličen dirkač in Ferrari odlična ekipa. Je neverjetno konstanten. Če želimo zadržati prednost, moramo nastopiti zelo, zelo dobro."

Ne spreglejte