Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 4. 2023,
14.40

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

4

Natisni članek

VN Trentina Jaka Peklaj Jan Pancar Honda poškodba Tim Gajser Tim Gajser motokros MXGP

Četrtek, 13. 4. 2023, 14.40

1 leto

V Trentinu brez svetovnega prvaka MXGP

Razočarani Gajser prvič o svojem okrevanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

4

Francija Tim Gajser | Foto Honda Racing/ShotbyBavo

Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

"Res sem razočaran, da bom izpustil VN Trentina," sporoča svetovni prvak v MXGP Tim Gajser. Njegova "domača" dirka bo namreč ta konec tedna, ko bosta minila šele dva meseca, odkar si je zlomil stegnenico. Prvič je sporočil, kako poteka okrevanje. 

Ruben Fernandez Honda MXGP Argentina
Sportal Najprej poslal dobre želje Gajserju, nato šokiral svet motokrosa

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser (Honda) je izpustil uvodne tri dirke svetovnega prvenstva, potem ko si je 19. februarja ob padcu na pripravljalni dirki v Pietramurati zlomil stegnenico. Prav v Pietramurati pri Gardskem jezeru se ta konec tedna nadaljuje sezona v MXGP. Dirka, ki jo pogosto opisujemo kot Timovo domačo, saj se je na njej običajno zbralo več tisoč slovenskih navijačev. Ta konec tedna žal ne bo tako, saj bo 26-letnik izpustil tudi to dirko. "Res sem razočaran, da bom izpustil VN Trentina. Pogrešal bom svoje navijače in dirkanje na tisti progi."

Tim Gajser 2023 | Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Motokrosisti o poškodbah in okrevanju neradi govorijo oziroma le redko delijo informacije o svojem stanju. Gajser in njegov kondicijski trener Boštjan Renko le občasno na družabnih omrežjih objavita kakšen posnetek iz fitnesa ali s kolesa. Tim že nekaj časa hodi brez bergel, vozi tudi kolo, na motor pa se še ni vrnil. Se je pa zdaj vendarle oglasil tudi z nekaj besedami: "Okrevanje gre dobro. Vse več moči imam v nogi. Zdravnik pravi, da je napredek navdušujoč. Skušal se bom čim prej vrniti na motor. Takrat bom natančneje vedel, kdaj se bom vrnil na dirke." Progo v Tiga243Landu so za Timov trening sicer že pripravili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Gajser (@tiga243)

Želja je, da bi se vrnil ob koncu maja, ko bo dirka v Franciji. To pomeni, da bi po nedeljski VN Trentina izpustil še VN Portugalske, ki bo konec aprila, in VN Španije, ki bo prvo nedeljo v maju. A kot pravi Tim, šele prvi treningi na motorju bodo dali jasnejšo časovnico njegovega povratka na dirke.

V Prietramurati bomo vselej spremljali nekaj slovenskih voznikov. Jan Pancar (KTM) bo dirkal v svetovnem prvenstvu MX2 (trenutno je deseti v skupnem seštevku), mladi slovenski upi pa bodo nastopili na dirki evropskega prvenstva EMX125. Jaki Peklaju se je pretekli konec tedna na prvi v Švici uspelo prebiti na dirko štirideseterice.

Jan Pancar Mantova
Sportal Prado tudi na tretji dirki brez zmage, Pancar zadovoljen
Tim Gajser 2023
Sportal Dva tedna po zlomu stegnenice Gajser že trenira
Ne spreglejte