Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
13. 10. 2012,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cal Crutchlow

Sobota, 13. 10. 2012, 12.50

8 let

"Razočaran, ker nisem osvojil 'pole positiona'"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tretji na kvalifikacijah za VN Japonske, Yamahin poltovarniški dirkač Cal Crutchlow je bil najbolj razočaran, ker ni osvojil najboljšega štartnega položaja.

Britanec je nekaj časa na kvalifikacijah tudi držal primat, a sta ga nato kot ponavadi prehitela Yamahin in Hondin tovarniški dirkač Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa.

''Na prvih dveh prostih treningih sem se mučil, da sem se prebil med najboljših deset, danes pa sem se lahko boril za 'pole position', torej je ekipa opravila odlično delo. Sem rahlo razočaran, ker nisem osvojil najboljšega štartnega položaja, saj sem čutil, da se mi je ponudila lepa priložnost. Bil sem hiter takoj od začetka kvalifikacij in sem bil veliko bolj zaupljiv do zadnje trde gume, kar je velik bonus za dirko. Pošteno povedano, nisem prepričan, ali bi dirkal s trdo ali mehko zadnjo gumo. Nisem še sprejel končne odločitve in morebiti bom moral vreči kovanec,'' je po kvalifikacijah hitel razlagat Cal Crutchlow.

Za izgubljeno priložnostjo je jokal tudi drugi Dani Pedrosa: ''V zaključku kvalifikacij nisem vedel za čase tekmecev in sem dirkal maksimalno kot sem lahko, da bi si zagotovil mesto v prvi štartni vrsti, saj sem bil ob svojem zadnjem izhodu na stezo osmi. Na prostih treningih je bilo vse OK, na kvalifikacijah pa sem imel probleme s tresenjem motorja in še zmeraj ne vemo, zakaj.''

Tudi Jorge Lorenzo ni imel briljantnih kvalifikacij, saj je 'pole position' osvojil v svojem zadnjem poskusu: ''Ves vikend sem bil hiter z zelo dobrim ritmom, a na kvalifikacijah sem deset minut pred koncem pomislil, da sem odpeljal dober krog, vendar sem bil na šesti poziciji! Nisem razumel, kako lahko drugi dirkajo tako hitro, moral sem nujno še bolj napasti. V predzadnjem hitrem krogu sem naredil napako, zato sem imel v zadnjem krogu še edino priložnost. In uspelo mi je, zato sem zelo vesel. A pomembna je nedeljska dirka.''

Ne spreglejte