Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
20. 10. 2013,
13.07

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

MotoGP VN Avstralije Jorge Lorenzo

Nedelja, 20. 10. 2013, 13.07

1 leto, 8 mesecev

"Prej sem imel tri odstotke možnosti za naslov prvaka, zdaj jih imam 30"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jorge Lorenzo je prepričan, da so se mu možnosti za osvojitev naslova prvaka po zmagi na VN Avstralije in po ničli Marqueza povečala za desetkrat.

Za Jorgeja Lorenza se je VN Avstralije razpletla sanjsko: sam je osvojil maksimalno število točk – 25, njegov glavni tekmec za naslov prvaka Marquez pa je zaradi diskvalifikacije ostal brez točk. V prvenstvu je to pomenilo, da je Jorge Marcovo prednost iz 43 točk stopil na 18. Ker je na voljo še 50 točk, se nam obetata dve epski dirki v japonskem Motegiju in španski Valencii.

"Bila je nora, kaotična dirka. Prvič se je zgodilo, da smo motocikle zamenjali na suhi podlagi. Za vse je bilo težko. Veliko smo trenirali menjavo motocikla, in to je bil eden izmed ključev za zmago. Po ogrevanju smo spremenili strategijo. Ogledal sem si svoj videoposnetek menjave motocikla in Marcov. On se je prebrisano lotil zadeve. Našli so način za najhitrejšo menjavo motocikla. Mi smo bili počasni in smo v primerjavi z njimi izgubljali skorajda dve sekundi. Zato sem skušal skopirati njegov način. Pred dirko sem to treniral in se občutno izboljšal, " je svojo zgodbo o menjavi motocikla za crash.net opisal Jorge Lorenzo.

Branilec naslova svetovnega prvaka MotoGP je po dirki krivdo za dotik z Marquezom razdelil na oba: "Na začetku dirke smo krog odpeljali pod 1:28, kar je bilo čudovito, zelo blizu najboljšemu štartnemu položaju. A tudi Dani in Marc sta bila podobno hitra, zato nisem mogel zbežati naprej. Potem sem v enem izmed ovinkov skorajda padel in Marc je bil spet na mojem zadnjem kolesu. Med Marcovim vračanjem na stezo sem prepozno zaviral in sem bil zunaj optimalne dirkaške linije, a mislim, da je tudi Marc na stezo vstopil zelo hitro. Mislim, da sva oba kriva za dotik. Imeli smo srečo, ker bi bil danes Marc brez napake med menjavo motocikla drugi ali pa tudi prvi. Kot zmeraj je bil močan. Zdaj so se razmerja moči v prvenstvu zelo spremenila. Pred dirko so bile moje možnosti za naslov prvaka morda od dva odstotka do treh odstotkov. Zdaj so od 20 do 30 odstotkov. Kakorkoli že, Marc je zelo konkurenčen na vseh stezah, in če bo na zadnjih dveh dirkah končal kot drugi ali tretji, še zmeraj lahko osvoji naslov prvaka. Mi bomo poskušali zmagati tako v Motegiju kot v Valencii in potem bomo videli, kaj bo to pomenilo za prvenstvo. Ostalo je še veliko krogov in vse je še mogoče. Motocikel moramo gnati do skrajnosti v vsakem krogu."

Ne spreglejte