Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
3. 12. 2012,
17.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sergio Perez McLaren Jenson Button Sauber

Ponedeljek, 3. 12. 2012, 17.51

8 let

Perez samozavestno: Naslov prvaka želim že v 2013

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nova prva violina McLarna bo izkušeni Jenson Button, a 10 let mlajši Sergio Perez v ekipo ne prihaja, da bi bil le njegov pomočnik. "Naslov prvaka želim že v naslednji sezoni."

Sezona 2012 formule 1 se je komaj dobro končala, že se oziramo v prihodnjo. Dirkač, ki bo še posebej pod pritiskom, bo 23-letni Sergio Perez. Po treh uvrstitvah na zmagovalni oder s Sauberjem si je prislužil sedež v McLarnu, kjer bo zamenjal nekdanjega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona. Mehičan je minulo prvenstvo končal na 10. mestu dirkaškega seštevka, a na zadnjih šestih velikih nagradah ni bil med dobitniki točk. McLaren, drugo najuspešnejše moštvo vseh časov, ki je kljub najboljšemu dirkalniku zapravilo letošnja naslova prvaka, s Perezom tvega. A priljubljeni Checo verjame v svoje sposobnosti in si je že za 2013 postavil najvišje cilje.

"Z vidika rezultatov so moja pričakovanja lovorike. Naslov prvaka želim že v naslednji sezoni," je samozavesten Perez. "Za to bo potrebno veliko dela tekom celotnega leta. Zelo pomembno je, da že zdaj začnem s pripravami. Le tako bom lahko izpolnil svoj cilj." Verjame, da bo imel v McLarnovem dirkalniku "orodje", da mu to tudi uspe. "Letos so imeli kar nekaj težav z vzdržljivostjo materiala. Če bi to odpravili, bi se borili za naslov. Moj cilj je tako realen, saj so sposobni narediti vrhunski dirkalnik."

Buttnova prednost, ker bo številka 1

Mehičan bo dirkal z dirkalnikom s številko 6. Petico bo imel kot novi prvi dirkač angleškega moštva Jenson Button. Nekdanji svetovni prvak z Brawnom se nove vloge že veseli.

"Ko si prvi dirkač ekipe, lahko pomagaš pri razvoju dirkalnika. Tega naredijo po tvojih željah. Prav zaradi tega se sezone 2013 res veselim. Dobra stvar pri McLarnu je, da res poslušajo, kaj si dirkač želi. Dirkač je tu pomemben del sestavljanke. Veliko mi pomeni, da bom lahko sodeloval pri razvoju dirkalnika," dodaja 33-letni Anglež, sicer že zmagovalec 15 dirk.

Ne spreglejte