Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
31. 8. 2012,
9.09

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sauber Williams Sergio Perez

Petek, 31. 8. 2012, 9.09

5 let, 6 mesecev

Perez: Ni razloga, da bi zapustil Sauber

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jesen v formuli 1 prinaša pogajanja o novih pogodbah. Sergio Perez in Pastor Maldonado, oba letos že na stopničkah, pričakujeta, da ostaneta v Sauberju oziroma Williamsu.

Ne le Lewis Hamilton (McLaren) in Michael Schumacher (Mercedes), o svoji prihodnosti v formuli 1 te dni resno razmišlja še več drugih dirkačev iz manjših moštev. Med njimi je odkritje leta Sergio Perez (Sauber). S 47 točkami (dve uvrstitvi na zmagovalni balkon) je deveti v skupnem seštevku. Spomladi se ga je povezovalo s Ferrarijem, a ker v Maranellu iščejo izkušenega dirkača, Mehičan očitno ostaja v ekipi Petra Sauberja. In to sploh ni slaba novica, pove še ne 23-letnik iz Guadalajare.

"Vse bližje je dan, ko bom moral sprejeti odločitev. Nisem je še. Kmalu jo bom sprejel, čez nekaj tednov," je pred VN Belgije v "paddocku" dirkališča v Spaju razlagal Perez. "Ne skrbi me za prihodnost, raje se osredotočam na preostanek letošnje sezone."

S Ferrarijem pogovorov na temo pogodbe ni imel, tako se zdi podpis nove pogodbe s Sauberjem edina realna možnost. "Sauber je super ekipa, ki opravlja fantastično delo. Ko grem v tovarno, so prav vsi motivirani. Ne vidim razloga, da bi moral zapustiti ekipo. Tukaj sem srečen in vse bolj domač. Mislim, da lahko ekipa naredi dober dirkalnik tudi za naslednjo sezono."

Maldonado: Z Williamsom bi rad osvojil naslov prvaka

V svoji sedanji ekipi želi ostati tudi Pastor Maldonado (Williams). Na VN Španije je šokiral z zmago, odtlej pa ni osvojil niti točke in se je zapletel v več nesreč. Pravijo, da sta z Brunom Senno najšibkejša člena moštva, ki ima letos enega boljših dirkalnikov.

Venezuelčan želi ostati in najbrž zaradi venezuelskega naftnega koncerna PDVSA, ki je med večjimi pokrovitelji ekipe, tudi bo. "Zaupam v moštvo. Ta ekipa ima svetlo prihodnost. Vsak dan smo boljši. Nekega dne bi rad z njimi osvojil naslov prvaka," pove 27-letnik, ki se o podaljšanju pogodbe s Frankom Williamsom še ni pogovarjal. Tako kot lani Williams tudi letos odločitve o dirkaškem dvojcu ne namerava sprejeti pred decembrom. Jeseni bosta oba s Senno pod pritiskom, ker ima ekipa obetavnega Finca Valtterija Bottasa.

Ne spreglejte