Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
25. 5. 2012,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

VN Monaka Sauber Ferrari Sergio Perez

Petek, 25. 5. 2012, 12.52

8 let

Perez bi zavrnil Ferrarijevo ponudbo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Ne bi se odločil za menjavo sredi sezone," na govorice, da poleti v Ferrariju menja Felipeja Masso, odgovarja Sergio Perez. Dirkač Sauberja ta vikend na VN Monaka cilja na stopničke.

Sergio Perez ostaja zvest ekipi Sauber. Četudi iz Maranella pride ponudba, da že sredi letošnjega prvenstva zamenja kritiziranega Felipeja Masso, bi jo zavrnil. "Ne bi se odločil za menjavo sredi sezone. Vse te govorice o menjavi so medijsko prenapihnjene." A kjer je dim, je tudi ogenj, pravijo? "To so le govorice. Verjamem, da se bo Felipe pobral. Je dober dirkač, za njim pa stoji odlična ekipa. Ko se bo pobral, bodo te govorice potihnile. Sezono sem začel s Sauberjem in jo bom v Sauberju tudi končal. Svoji ekipi bom dal 100 odstotkov."

Pred mladim mehiških dirkačem, ki je na VN Malezije navdušil z drugim mestom, je največji izziv v karieri - VN Monaka, ki se je v njegovi debitantski sezoni zaradi nesreče končala že na treningu. "Na nesrečo ne bom nikoli pozabil, a bom skušal voziti čim hitreje. Po lanskem trčenju mi res ni lahko, a obljubim, da se bom boril za vsako desetinko." Prav zaradi Perezove nesreče so organizatorji VN Monaka zid za šikano po izvozu iz predora postavili dobrih 14 metrov bolj nazaj. "Opravili so odlično delo. Pomembno je, da se še naprej dela na več varnosti." Pa vendarle se v Monte Carlu ne počuti povsem varnega: "Ni prijetno, ko dirkaš tako blizu zidovom. A to je pač Monako in zato je ta dirka tako posebna."

Po treh ničlah Mehičan želi stopničke

Po drugem mestu v Sepangu Perez ni več posegel po vidnejših rezultatih. Po treh ničlah je v skupnem seštevku zdrsnil na 10. mesto. "Na vseh treh dirkah smo imeli veliko smole. V Šanghaju smo bili na napačni taktiki, pa še težave s krilcem sem imel. V Bahrajnu nismo bili dovolj hitri. V Barceloni pa sem bil četrti, ko me je zadel Romain Grosjean in mi predrl pnevmatiko. Prepričan sem, da bo naš čas spet prišel."

Mehičan pravi, da je Sauberjev dirkalnik najboljši na stezah s hitrimi zavoji, a kot je že dejal njegov ekipni kolega Kamui Kobajaši, so ga izboljšali tudi za počasne ovinke in tako ta konec tedna potihem ciljajo celo na stopničke. "Kvalifikacije bodo zelo pomembne, saj so tu prehitevanja skoraj namogoča. Zaradi nepredvidljivih razmer je Monako prava loterija, kot da bi igral v slavni monaški igralnici." Kaj bi ga torej v nedeljo zadovoljilo? "Domov bi šel zadovoljen s stopničkami ali pa z zmago!" je pogovor za uradno spletno stran tekmovanja v smehu sklenil 22-letni Sergio Perez.

Ne spreglejte