Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
11. 1. 2012,
13.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sergio Perez Sauber Ferrari

Sreda, 11. 1. 2012, 13.46

7 let, 12 mesecev

Perez bi bil rad prvak – s Ferrarijem

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
''Rad bi postal prvak. Mislim, da je Ferrari ekipa, ki mi lahko da priložnost,'' pred svojo drugo sezono v formuli 1 pove Sergio Perez (Sauber). Bo v 2013 dirkač Ferrarija?

V Melbournu je debitiral s točkami (kasneje je bil zaradi tehnične nepravilnosti na dirkalniku sicer diskvalificiran), v Silverstonu je rezultat sezone dosegel s sedmim mestom. Doživel je hudo nesrečo v Monte Carlu in 2012 končal s 14 točkami na 16. mestu. Čeprav je zbral 13 točk manj od novinca sezone Paula Di Reste (Force India), je Sergio Perez (Sauber) pustil zelo dober vtis, dovolj dober, da ga v Maranellu uvrščajo v širši krog kandidatov za zamenjavo Felipeja Masse v drugem Ferrarijevem kokpitu za sezono 2013.

"Mislim, da se s Felipejem ne borim za sedež. Felipe je zelo dober dirkač in zato je v Ferrariju. Jaz sem v Sauberju in šele začenjam svojo kariero. Zadovoljen sem pri Sauberju in trenutno razmišljal le o sedanjosti," je za januarsko številko revije Autosport dejal Sergio Perez, podprvak serije GP2 iz sezone 2010. "Rad bi postal svetovni prvak. Mislim, da je Ferrari ekipa, ki mi lahko da priložnost, da postanem prvak." Ker je član Ferrarijeve dirkaške akademije, je poskočnega konjiča preizkusil že leta 2009.

Mehika v pričakovanju

Perez bo čez nekaj tednov dopolnil 22 let. Kot najstnik ni veljal za posebnega talenta, a se je s pomočjo sponzorjev vselej znašel na pravem mestu in si s trdim delom nabral znanje in izkušnje. "Mehiko sem zapustil zelo mlad. Težko je, saj domače vidim zelo redko. A ko sem ozrem nazaj, lahko rečem, da smo s Telmexom ubrali prave korake," razlaga Sergio. Sezona 2011 je bila zanj sezona učenja. "Mislim, da je Sauber prava ekipa za začetek kariere. Veliko se naučiš. Ves čas te priganjajo."

Checo, kot ga kličejo, formuli 1 odpira novo tržišče - Mehiko. Čeprav je ta ameriška država s 112 milijoni ljudmi brez konkurenčnega dirkača že štiri desetletja in brez velike nagrade od leta 1986, ima ogromno ljubiteljev dirkanja. Pravi "bum" pa bi se zgodil, če bi leta 2013 Perez res dobil sedež v Ferrariju ob boku Fernanda Alonsa. "Zanimanje je veliko. Lepo je, če te podpirajo rojaki. Zanimanje kažejo tudi pokrovitelji. To je dobra motivacija. Zanimanje bo še večje, ko bom začel zmagovati, a že zdaj imam dobro podporo," sklene Perez.

Ne spreglejte