Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 6. 2018,
14.40

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Jorge Lorenzo Moto GP Honda Dani Pedrosa

Sreda, 6. 6. 2018, 14.40

5 let, 10 mesecev

Uradno: Lorenzo namesto Pedrose pri Hondi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Dani Pedrosa | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Španski dirkač Dani Pedrosa in Honda bosta po koncu letošnje sezone v motociklističnem svetovnem prvenstvu končala sodelovanje. Novico je danes potrdila japonska ekipa, kar pomeni, da bo Pedrosa po izteku sezone 2018 končal delo pri Hondi po kar 18 letih v različnih tekmovanjih in dirkaških razredih. V naslednji sezoni se bo Hondi pridružil Jorge Lorenzo.

V tovarniški ekipi Honde v svetovnem prvenstvu je bil Pedrosa od leta 2006, v tem času je zbral 31 zmag na dirkah najvišje ravni. Honda je sporočila, da je odločitev o koncu sodelovanja sporazumna.

"Rad bi se zahvalil Hondi za vsa ta čudovita leta. Skupaj smo rasli in se razvijali, nisem postal le boljši dirkač, ampak sem se razvil tudi kot osebnost. A v življenju potrebujemo tudi nove izzive in jaz sem jih zdaj sprejel. Honda, hvala," je za spletno stran tekmovanja motoGP dejal Pedrosa.

"Danes je zame žalosten dan. Rad bi se zahvalil Daniju za vse, kar je naredil za nas. Skupaj smo dve desetletji delali trdo, bili smo uspešni in zahvaljujem se mu za vsa ta leta. Želim mu veliko uspeha tudi v prihodnje," pa je slovo ob koncu sezone pospremil predsednik ekipe Yoshishige Nomura.

Prihaja trikratni svetovni prvak Lorenzo

Jorge Lorenzo bo prihodnje leto dirkal za Hondo. | Foto: Reuters Jorge Lorenzo bo prihodnje leto dirkal za Hondo. Foto: Reuters Danes pa so pri Hondi potrdili, da bo Pedroso v naslednji sezoni nadomestil španski as Jorge Lorenzo, ki je minuli konec tedna v Mugellu prišel do svoje prve zmage v moštvu Ducati. Lorenzo, svetovni prvak razreda Moto GP v letih 2010, 2012 in 2015, bo z japonsko ekipo sklenil dveletno pogodbo, ki mu bo na leto navrgla štiri milijone evrov, poročajo za motošport specializirani mediji.

Lorenzo bo pri Hondi združil moči s štirikratnim prvakom v kraljevskem razredu rojakom Marcom Marquezom. Lorenzo je s Hondo enkrat že sodeloval, in sicer v srednjem razredu leta 2005. Največje uspehe v karieri je doživel pri Yamahi, s katero je postal prvak v sezonah 2010, 2012 in 2015.

Namesto Lorenza prihaja Petrucci

V Ducatiju so že našli zamenjavo za Lorenza. Kot so sporočili iz italijanskega moštva, bo Lorenza zamenjal Danilo Petrucci. Sedemindvajsetletni Italijan, ki trenutno dirka za Ducatijevo satelitsko ekipo Pramac Racing, se bo tako v tovarniškem moštvu Ducati v naslednji sezoni pridružil rojaku Andrei Doviziosu.
Moto GP Mugello
Sportal Lorenzo prvič zmagal na Ducatiju, Rossi na stopničkah, zajec ušel smrti #video
Valentino Rossi
Sportal Valentino Rossi z novim rekordom proge dobil domače kvalifikacije
Andrea Dovizioso
Sportal Drama na treningu motoGP: Italijan padel pri 350 km/h #video
Ne spreglejte